ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook і Twitter видалили дописи Трампа через фейк по коронавірус

06.08.2020, 11:01
Фото – AP / Evan Vucc
Фото – AP / Evan Vucc

Facebook і Twitter видалили дописи з інтерв'ю президента США Дональда Трампа, в якому він сказав, що діти практично не хворіють коронавірусом. Таку інформацію назвали фейковою.

Про це повідомляють Букви з посиланням на американський телеканал NBC News.

У Facebook з аккаунта Дональда Трампа видалили відео, в якому президент в інтерв’ю телеканалу Fox News говорить про те, що діти “практично несприйнятливі до COVID-19”.

Трамп заявив в інтерв’ю, що у вересні в США варто відкрити всі школи, адже серед дітей практично немає випадків зараження коронавірусом.

“Подивіться на дітей. Діти практично, я б сказав в більшості випадків, не хворіють. Вони не заражаються, просто не заражаються”, – сказав Трамп.

Але дані про захворюваність коронавірусом свідчать про те, що серед померлих внаслідок зараження COVID-19, є як новонароджені діти, так і підлітки.

До того ж, в більшості штатів вже прийняли рішення про те, що школи будуть закриті принаймні до середини січня 2021 року. Уроки будуть проходити тільки в онлайн режимі.

“Це відео містить неправдиві заяви про те, що група осіб застрахована від COVID-19, що є порушенням нашої політики щодо шкідливої ​​дезінформації про COVID”, – повідомив представник Facebook Енді Стоун.

Це перший випадок, коли в Facebook видалили пост Трампа, а не просто попередили.

Але в штабі Трампа вважають, що це неправомірна дія, адже президент нічого не стверджував, а лише розповів про такий факт.

Представник штабу Кортні Парелло звинуватила всю Кремнієву долину в упередженому ставленні до американського президента.

У той же час Twitter заблокував аккаунт президентського штабу (@TeamTrump) доти доки звідти не видалять інтерв’ю. Пізніше скандальний твіт видалили.

У Білому домі офіційно ще не відреагували на цю ситуацію.

Як повідомляв ІМІ, 27 травня Twitter поставив маркування на твіти президента США Дональда Трампа, яке попереджає користувачів про можливі фейки в його повідомленнях. Зокрема, маркування з’явилося у твітах Трампа, які стосувалися можливих фальсифікацій під час голосування на виборах поштою. 

У відповідь Трамп звинуватив Twitter у втручанні у вибори в США та пригрозив соцмережам жорстким регулюванням або закриттям.

28 травня Дональд Трамп підписав указ щодо компаній соціальних мереж. Указ Трампа покликаний чинити тиск на регуляторів, включно з Федеральною комісією з комунікацій і федеральною торговельною комісією, щоб вони розробили нові правила, які обмежили б імунітет соцмереж від цивільних позовів.

У Twitter назвали указ “реакційним і політизованим підходом до знакового закону”. Facebook і Google також заявили, що указ Трампа може завдати шкоди інтернету і цифровій економіці.

Liked the article?
Help us be even more cool!