ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Ексгендиректор" телерадіокомпанії бойовиків "ЛНР", ймовірно, живе в Німеччині

Фото – скрін з YouTube-каналу “Народное ТВ Донбасса”
Фото – скрін з YouTube-каналу “Народное ТВ Донбасса”

Колишній гендиректор телерадіокомпанії незаконного угруповання “ЛНР” (створеної на базі захоплених потужностей Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу “Ірта”) та окупаційний “заступник міністра інформації, друку та масових комунікацій у ЛНР” Тарас Компанієць, ймовірно, живе в німецькому місті Лейпциг. Саме його він позначає на ресурсах з пошуку роботи.

Про це повідомляє представниця ІМІ в Луганській області.

Як можна помітити, на жодному з цих ресурсів він не позначає “посади”, які обіймав у лавах луганських бойовиків. Ймовірно, тому, що зараз він шукає роботу за освітою, тобто графічного дизайнера. Нагадаємо, що в угрупованні “ЛНР” він працював і за фахом – розробив бойовикам “державний герб ЛНР”. Про “сенси” якого давав коментар місцевому сайту cxid.info.

Фото із сайту rocketreach.co
Скрін із сайту linkedin
Скрін із сайту linkedin
 
Скрін із сайту xing.com
Скрін із сайту xing.com
Скрін із сайту xing.com
Скрін із сайту linkedin
Скрін із сайту xing.com

У мережі можна знайти кілька інтерв’ю Тараса Компанійця, у яких його називають  “гендиректором ГТРК ЛНР”. У них же він ділиться своїми думками щодо подій на Луганщині та в Україні.

В інтерв’ю порталу voronezh.ru він підтвердив, що “ГТРК ЛНР” працює на викрадених потужностях Луганської обласної державної телерадіокомпанії, Луганського кабельного телебачення та приватного телеканалу “Ірта”. А також розповідав, що пишається Луганськом, куди повернувся після п'ятьох років проживання в Києві.

“До конфлікту моє ставлення до Луганська було іншим – як до провінційного, безперспективного міста. Тому, щойно виповнилося 18 років, захотілося виїхати з нього до столиці. А зараз у мені прокинулася любов до рідного міста. Я ним пишаюсь!” – говорив Компанієць у листопаді 2014 року.

Також у тому інтерв’ю він зазіхав на територіальну цілісність України й заперечував збройну агресію Російської Федерації та визнавав псевдореспубліки.

“Я переконаний: усе, що відбувається на південному сході, ставить жирний хрест на історії єдиної України. Виправдати громадянську війну та йти з цим далі – неможливо. Остаточно ж я розпрощався з Україною як своєю країною влітку. На моїх очах падали будинки й людей снарядами розривало на шматки. Я не хочу жити в державі, яка для захисту контурної мапи – умовних кордонів, застосовує авіацію та артилерію. Яким би не був результат виборів до Верховної Ради, ті моральні та соціально-історичні фундаменти, які дозволяли Україні існувати як державі, глибоко тріснули. Ні повернення до старого життя, ні заморожування отриманих результатів не буде. Так далі жити не можна: ні сході, ні заході. Моя особиста думка: Луганська та Донецька республіки не ввійдуть до складу України, це є очевидним фактом”, – зазначав Компанієць.

На відео на YouTube-каналі “Народное ТВ Донбасса” Компанієць твердить про інформаційну війну проти “народних республік Донбасу” та Російської Федерації, а також закидає українським та західним медіа брехню про події на окупованих територіях.

Зазначимо, що на “посадах” в угрупованні “ЛНР” Тарас Компанієць провів приблизно рік. Це випливає зі згадок про нього у відкритих джерелах на цій посаді. Нині невідомо, чи відкрили українські правоохоронці щодо його дій кримінальне провадження.

Але низці його поплічників Служба безпеки України вже оголосила про підозри. Зокрема, пропагандистам Юрію Свідерському, Дмитру Кримову, Сергію Колесникову, Леонарду Свідовськову.

Liked the article?
Help us be even more cool!