ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Директорка ІМІ про мобілізацію журналістів: Уряд має розуміти важливість медіа для демократії

20.09.2024, 14:08
Леся Луцюк
Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк. Фото – Суспільне
Директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк. Фото – Суспільне

Уряд має розуміти важливість журналістів для стійкості України та почати робити кроки для унормування ситуації з мобілізацією медійників. 

Про це розповіла директорка Інституту масової інформації (ІМІ) Оксана Романюк 20 вересня під час National Media Talk 2024 у Києві.

“Зараз для нас, для української демократії журналістика – це тримальна конструкція. І ніхто не говорить вголос про проблему мобілізації. З ІМІ пішло вже 50% чоловіків, і зараз на низькому старті ще низка – це важливі спеціалісти для того, щоб ІМІ функціонував”, – зауважила директорка ІМІ. 

За словами Оксани Романюк, з цим стикаються дуже багато редакцій.

“Мені здається, що в уряді має бути розуміння важливості журналістів, і має бути в Кабміні, у депутатів. Давайте говорити про це вже відверто. Ми фіксуємо по всій Україні, що редакція закривається, коли йде людина, яка очолювала редакцію, займалася фінансами, розслідуваннями тощо”, – зауважила Оксана Романюк. 

Вона додала, що через дедалі більшу кризу кадрів медіа вже почали шукати на журналістські посади хоча б якихось людей, навіть не з медійної сфери. Це підтверджує запит медійників на тренінги від ІМІ про дуже базові знання зі сфери журналістики – як писати новини, статті. 

Нагадаємо, Інститут масової інформації має медіабази для журналістів у 13 регіонах України. Медійники можуть скористатися медіабазами як місцем для роботи, пройти тренінг, взяти в безоплатне користування засоби захисту – бронежилети, шоломи, аптечки. Перелік усіх медіабаз ІМІ за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!