ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина голови Голої Пристані повідомила, що нардеп Ковальов причетний до викрадення її чоловіка

Дружина міського голови Голої Пристані (Херсонська область) Олександра Бабича Ольга стверджує, що нині вже покійний екснардеп Олексій Ковальов причетний до викрадення її чоловіка.

Про це вона розповіла Громадському радіо.

За її словами, протягом місяця Олександр Бабич виконував обов’язки мера. Він їздив територіальною громадою та спілкувався зі старостами.

"Проїжджав так, що окупанти ще не знали, хто за кермом знаходиться. Він надавав водійське посвідчення і їхав. Там стояли звичайні солдати, які не знали, хто в місцевості голова, хто мер", – розповіла жінка.

Вона зазначила, що її чоловік мав можливість виїхати, проте він не зміг зрадити людей, покинути громаду, у якій не залишилося жодних органів влади.

"Люди на нього дивилися як на маяк безпеки й надії", – додала Ольга.

Вона зауважила, що її чоловікові, як і решті голів, пропонували співпрацю з окупантами, але він відмовився.

"Ми пройшли дуже складні вибори, тому я вважаю, що причетним до його викрадення і до того, що його досі утримують, був колишній народний депутат. Для тих, хто його підтримував, це було діло честі – затримати Бабича і помститися йому", – сказала Ольга Бабич.

На уточнювальне питання вона відповіла, що так, йдеться про нардепа-зрадника Олексія Ковальова.

"Так, він у перший день повномасштабної війни подзвонив, коли в чоловіка була нарада, і сказав у дуже піднесеному настрої, що Олександра чекають довгі холодні ночі в підвалі. Потім він показував себе як мецената, що приїхав рятувати людей. Пізніше виявилося, що він усе знав і співпрацював з окупантами ще до початку вторгнення. Олександр Бабич був їм дуже невигідний", – додала дружина міського голови.

Вона зауважила, що зараз на окупованій території перебувають безпосередньо причетні люди, держслужбовці та політики.

"Це команда Ковальова. Усі вони причетні не тільки до викрадення мого чоловіка. Вони здавали всіх проукраїнських людей, які на той момент ще не встигли виїхати", – сказала Ольга Бабич.

Представник ІМІ в Херсонській області Сергій Нікітенко зазначив, що в березні 2022 року Бабич казав йому телефоном, що він побоюється людей Ковальова, які залишилися в місті.

Хто такий нардеп-зрадник Олексій Ковальов?

Як повідомляв ІМІ, інформація про вбивство підозрюваного в державній зраді та пособництві державі-агресору народного депутата Олексія Ковальова з'явилась у телеграм-каналах увечері 28 серпня 2022 року. Як повідомив радника голови Херсонської ОВА Сергія Хланя, Ковальова вбили в Залізному Порту, але дані потребували уточнення. Херсонське видання “Мост” повідомило з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, що на Ковальова вчинено замах і він загинув. Також про вбивство Ковальова повідомила УП з посиланням на джерело в “Слузі народу”.

29 серпня 2022 року голова Олешківської об’єднаної територіальної громади Євген Рищук повідомив проєкту Радіо Свобода “Новини Приазовʼя”, що має підтвердження інформації про смерть підозрюваного в державній зраді депутата Верховної Ради Олексія Ковальова. “Вчора ввечері була інформація, що в його будинку в Голій Пристані (Херсонська область. – Ред.) партизани зарізали його та його співмешканку. Сьогодні зрання мені люди телефонували з Голої Пристані й підтверджують, що він уже неживий. А його співмешканка, за однією інформацією, не вижила, а за іншою – вона в реанімації. Тобто тут немає ще точної інформації. А по ньому вже точно підтверджено”, – сказав Рищук.

Слідчий комітет Росії 29 серпня 2022 року підтвердив смерть Ковальова.

Олексій Ковальов зазнав уперше замаху 22 червня 2022 року на окупованій частині Херсонщини, у місті Гола Пристань: підірвали його машину. Керівник ГУР України Кирило Буданов підтвердив, що щодо Ковальова була вчинена “певна дія”. 30 червня Ковальов уперше зʼявився на відео після замаху, він перебував у лікарні.

На початку липня Ковальов обійняв посаду заступника голови в незаконно створеному окупаційною адміністрацією держави-агресора “уряді Херсонської області”.

6 липня 2022 року Олексію Ковальову оголосили підозру в державній зраді та пособництві державі-агресору. Він відзначився тим, що вивозив з Херсонщини продукти до Криму, завозив звідти пально-мастильні матеріали для агресора, віддав для розміщення окупаційних військ санаторій у Голій Пристані. 15 липня Ковальову обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи внесення застави та оголосили в розшук.

Liked the article?
Help us be even more cool!