ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина Медведчука прокоментувала потрапляння до бази "Миротворця"

09.02.2021, 15:00
Фото – скріншот з інстаграму oksana.marchenko.official
Фото – скріншот з інстаграму oksana.marchenko.official

Дружина народного депутата від політичної сили “Опозиційна платформа – За життя” Віктора Медведчука, телеведуча Оксана Марченко відреагувала на внесення її до бази сайту “Миротворець”, повідомляє Радіо Свобода.

“Єдине, що можу сказати всім “миротворцям”: не витрачайте свій час, нас цим не зачепити й не залякати. Господь з нами”, – написала Марченко в Instagram.

Також Марченко заявила про телефонні дзвінки на її мобільний номер і нецензурні висловлювання на її адресу від невідомих.

“Хлопці, не витрачайте час, ні мене, ні мого чоловіка це не зупинить і не злякає”, – вказала телеведуча.

Нагадаємо, 8 лютого стало відомо, що центр “Миротворець” вніс Оксану Марченко до своїх списків. “Фінансування терористів і російських окупантів. Заперечення російської агресії. Участь у пропагандистських заходах Росії (країна-агресор) проти України. Участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками”, – так обґрунтовувалась поява профілю Марченко на сайті.

Сайт “Миротворець” створено у 2014 році, позиціює себе як інтернет-представництво Центру дослідження ознак злочинів проти національної безпеки України, миру, безпеки громадян.

Центр є громадською організацією і відомий також збором даних про підозрюваних донбаських і кримських сепаратистів та іноземних громадян, що їх підтримують. Відповідну інформацію про цих осіб “Миротворець” публікує на своєму сайті в розділі “Чистилище”.

Як повідомляв ІМІ, у 2016 році сайт “Миротворець” тричі оприлюднював списки журналістів з їхніми даними. Вперше “Миротворець” оприлюднив список із більш ніж 4 тисяч особистих даних журналістів, які отримували так звану “акредитацію” в збройному угрупованні “ДНР”, 7 травня 2016 року. 20 травня 2016 року “Миротворець” удруге оприлюднив оновлений список журналістів, які отримали “акредитацію” в угрупованні “ДНР”.

24 травня 2016 року сайт центру “Миротворець” опублікував черговий список із прізвищами 293 іноземних журналістів, акредитованих у “ДНР”.

Факт опублікування спричинив широкий резонанс не лише в Україні, а й за кордоном. Журналісти українських та закордонних ЗМІ, а також представники українських і міжнародних медіаорганізацій звернулися до сайту “Миротворець” з вимогою негайно видалити з вільного доступу інформацію про персональні дані журналістів, які отримали в "ДНР" / "ЛНР" “акредитацію”, і закликали владу відкрити кримінальне провадження за фактом порушення Закону України "Про захист персональних даних", тиску та погроз щодо журналістів, які зазначені в списку.

11 травня 2016 року прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження за фактом публікації на сайті “Миротворець” персональних даних журналістів.

16 жовтня 2019 року заступник голови Моніторингової місії ООН Бенджамін Моро закликав Верховну Раду ініціювати закриття сайту “Миротворець”. На думку представників організації, сайт містить особисті дані осіб, що є порушенням законодавства і становить небезпеку.

17 жовтня 2019 року голова ВР Дмитро Разумков заявив, що Верховна Рада не уповноважена ініціювати закриття будь-яких інтернет-ресурсів.

Liked the article?
Help us be even more cool!