ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дружина блогера Мемедемінова розповіла про принизливі умови його етапування

13.01.2020, 17:00
Фото – фейсбук "Кримської солідарності"
Фото – фейсбук "Кримської солідарності"

Дружина політв'язня, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова після побачення з чоловіком розповіла про принизливі умови його етапування. Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на “Кримську солідарність”.

“11 січня 2020 року Лемарі Мемедеміновій вдалося потрапити на побачення з чоловіком Наріманом Мемедеміновим, якого етапували 24 грудня 2019 року до СІЗО м. Шахти. Під час побачення Наріман Мемедемінов розповів про своє етапування із СІЗО м. Ростова”, – йдеться в повідомленні.

За словами дружини, після того, як учасників етапу з потяга стали переводити в машину, їх “причепили наручниками до троса”.

“Перевозили їх потягом, це десь півтори години їхати. Коли з потяга переводили в машину, натягнули трос і до нього причепили їх наручниками. Вони з величезними сумками, прикуті до цього троса, пересувалися від потяга до машини”, – розповіла Мемедемінова.

За її словами, в СІЗО м. Шахти Нарімана Мемедемінова помістили в загальну камеру на чотири людини. Що стосується умов утримання, воду в СІЗО дають уранці і ввечері на одну годину, прогулянки – п'ять днів на тиждень, крім вихідних, ліки забирають і видають “за потребою”.

Як повідомила жінка, її чоловіка стали турбувати болі в спині, у зв'язку з чим він написав заяву на медогляд.

Як повідомляв ІМІ, 2 жовтня 2019 року Південний військовий окружний суд російського Ростова-на-Дону засудив до двох з половиною років журналіста, блогера з Криму Нарімана Мемедемінова, якого звинуватили в публічних закликах до тероризму. 

1 жовтня 2019 року Мемедемінов виступив з останнім словом, де назвав “шаблонним” судочинство і право в Росії, а також закликав журналістів продовжувати проводити роботу з інформування про ситуацію в Криму і судові процеси над жителями півострова.

27 вересня 2019 року російський прокурор Олексій Айдінов попросив призначити шість років колонії загального режиму для громадянського журналіста, блогера Нарімана Мемедемінова, якого звинувачують у публічних закликах до тероризму. 

22 березня 2018 року співробітники силових відомств Росії затримали та помістили в ізолятор тимчасового тримання в Сімферополі кримського громадянського журналіста Нарімана Мемедемінова. 23 березня суд заарештував Мемедемінова.

Затриманому висунуто звинувачення за ч. 2 ст. 205 Кримінального кодексу РФ (“Публічні заклики до ведення терористичної діяльності, вчинені з використанням мережі Інтернет”).

Прокуратура АРК 23 березня 2018 року внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 ст. 146 (“Незаконне позбавлення волі або викрадення людини”), ч. 2 ст. 162 (“Порушення недоторканності житла”) Кримінального кодексу України.

У звіті за 2019 рік Комітету захисту журналістів йдеться, що понад половину журналістів, утримуваних у місцях несвободи в Росії, були затримані в окупованому Криму.

Liked the article?
Help us be even more cool!