ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До суду скерували обвинувальний акт у справі про теракт біля телеканалу “Еспресо”

22.02.2022, 17:25

Київська міська прокуратура скерувала до Солом’янського районного суду Києва обвинувальний акт щодо двох осіб за фактом організації та вчинення терористичного акту біля телеканалу “Еспресо” у 2017 році.

Про це повідомляється на сайті Київської міської прокуратури.

Нагадаємо, 15 лютого Офіс генерального прокурора повідомив про завершення досудового розслідування стосовно двох осіб, які підозрюються в організації та вчиненні терористичного акту біля телеканалу “Еспресо” в жовтні 2017 року. Теракт скоєно з метою зазіхання на життя народного депутата Ігоря Мосійчука. 

Підозрюваними в справі є громадяни України, один з яких є уродженцем Азербайджанської Республіки. Їм інкриміновано зазіхання на життя державного діяча, вчинення терористичного акту, незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами, а також незаконне виготовлення бойових припасів, вибухових речовин чи вибухових пристроїв (ст. 112, ч. 3 ст. 258, ч. 1 ст. 263, ч. 2 ст. 263-1 КК України). 

Санкція статей передбачає до 15 років позбавлення волі або довічне позбавлення волі.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня 2017 року в Києві біля будівлі телеканалу “Еспресо” стався вибух, унаслідок якого поранення отримали народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук і директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

У результаті вибуху загинуло двоє осіб – особистий охоронець нардепа, 31-річний старший сержант поліції Руслан Кушнір, та колишній працівник МВС 36-річний Михайло Мормиль, який проходив повз на момент вибуху.

За фактом вибуху в Києві біля телеканалу “Еспресо” відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (теракт).

Прокуратура Києва розглядала як одну з версій теракту біля будівлі телеканалу “Еспресо” замах на журналістів редакції.

3 квітня 2018 року тодішній голова СБУ Василь Грицак повідомив про затримання особи, яку підозрюють в організації вчинення терористичного акту біля телеканалу “Еспресо”.

5 квітня 2018 року правоохоронці повідомили, що вибух біля телеканалу “Еспресо” був замахом на життя народного депутата Ігоря Мосійчука.

Liked the article?
Help us be even more cool!