ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Затримано одного з організаторів теракту біля телеканалу “Еспресо” - голова СБУ

04.04.2018, 10:57
Фото - "Еспресо"

Співробітники Служби безпеки України затримали особу, яку підозрюють в організації вчинення терористичного акту біля телеканалу “Еспресо” у жовтні 2017 року. Про це заявив голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Одесі, повідомляє УНІАН.

“Нещодавно, буквально декілька днів тому, ми затримали одного з тих, хто брав участь в організації вчинення цього терористичного акту. На сьогодні можу зі всією впевненістю сказати, що цей терористичний акт нами у взаємодії прокуратурою розкрито”, - сказав він.

За його словами, ще двоє осіб, які можуть бути причетними до вчинення теракту, “перебувають на іншій території”.

Голова СБУ зазначив, що під час обшуку у затриманого знайшли зброю. “В ході проведених обшуків нами вилучено декілька кілограм тротилу, РПГ-26, гранати, інші речі і документи, які можуть вказувати на причетність цієї особи до скоєння цього злочину”, - повідомив Грицак.

При цьому він пообіцяв, що найближчим часом відбудеться брифінг, на якому повідомлять деталі справи.

Як повідомляв ІМІ, 25 жовтня 2017 року у Києві біля будівлі телеканалу “Еспресо” стався вибух, у результаті якого поранення отримали народний депутат від Радикальної партії Ігор Мосійчук, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

У результаті вибуху загинуло двоє осіб – особистий охоронець нардепа, 31-річний старший сержант поліції Руслан Кушнір та колишній працівник МВС 36-річний Михайло Мормиль, який проходив повз на момент вибуху.

За фактом вибуху у Києві біля телеканалу “Еспресо” відкрито кримінальне провадження за ст. 258-3 Кримінального кодексу України (теракт).

Прокуратура Києва розглядає однією з версій теракту біля будівлі телеканалу “Еспресо” замах на журналістів редакції.

Печерський районний суд Києва надав слідчим Головного управління СБУ доступ до зафіксованих телефонних перемовин одного із позаштатних помічників-консультантів народного депутата Ігоря Мосійчука. Особа перевіряється слідством на можливу причетність до вибуху біля офісу каналу “Еспресо”.

Liked the article?
Help us be even more cool!