ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

До окупованого Мелітополя приїхав працювати пропагандист “Комсомольської правди”

21.10.2022, 17:15

До окупованого Мелітополя (Запорізька область) приїхав пропагандист з Росії Єгор Поберей, який працюватиме на російському пропагандистському телеканалі ЗаTV, що мовить на тимчасово окупованих територіях Запорізької області.

Як повідомляється в телеграм-каналі пропагандистського каналу “ЗaTV. Новости Запорожской области”, Єгор закінчив у Челябінську Міжнародний інститут дизайну та сервісу, працював на місцевому 31 каналі та у пропагандистській “Комсомольській правді”. Окупанти радіють, що він “посилив журналістський фронт у Запорізькій області”, бо вже зробив репортаж із регіональної лікарні.

Зазначимо, що мова йде про Єгора Поберея, який до середини жовтня працював кореспондентом “Комсомольської правди” в Челябінську. Останній його текст “Я тебя жрать его заставлю!”: в общежитии Челябинского госуниверситета студент избил соседа с инвалидностью, не смывшего за собой в туалете” був опублікований 13 жовтня 2022 року. 

Як повідомляв ІМІ, з 1 серпня в окупованому Мелітополі Запорізької області розпочав роботу новий російський пропагандистський телеканал “ЗаTV”. Співзасновником телекомпанії, керівником холдингу “ЗаМедіа” мешканець Санкт-Петербургу Вадим Кучер. Ще в серпні в інтерв'ю “Московському Комсомольцю.Санкт-Петербург” він повідомив, що в складі телеканалу також працюють інші росіяни. Зокрема, директором телекомпанії “ЗаTV” став Вадим Іванов, російський пропагандист, який працював на ВДТРК. Також він відзначив “нашого ідейного натхненника та автора проекту “ЗаМедіа” Олександра Малькевича. 

За інформацією кримського ІА “Центр журналистских расследований”, Олександр Малькевич є генеральним директором телеканалу “Санкт-Петербург”, який фінансується урядом міста, членом Громадської палати Росії та фіналіст конкурсу “Лідери Росії”, що патронується заступником голови глави адміністрації президента Сергій Кирієнко. Також Малькевича тісно пов'язують із “кухарем Путіна” та власником ППК “Вагнер” Євгеном Пригожиним. Олександр Малькевич має багатий досвід створення рупорів пропаганди, дезінформації та впливу на вибори не лише в Росії, а й за кордоном, завдяки чому 2018 року потрапив під санкції США, а цього року - і ЄС.

Олександр Малькевич підтверджує розвиток медіахолдингу на окупованих територіях Запорізької області коментарями на кшталт: “Я не приховую того, що виступаю куратором цього проекту. Скажімо так, ідейним натхненником та творчим керівником. Я сприймаю створення та запуск в ефір запорізького телеканалу як творчий подвиг, бо все було зроблено за дуже короткий термін! Це і професійний подвиг членів команди, бо там працювати небезпечно. А люди у складному регіоні, де є небезпека для життя, особливо тих, хто займається медіа”.

Відомо, що в структуру медіахолдингу “ЗаМедіа” також входить пропагандистське радіо “За!Радіо” і газета “Запорожский вестник”.

Liked the article?
Help us be even more cool!