ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Дітям загиблих журналістів продовжать виплачувати держстипендії

10.08.2017, 11:09

Кабінет Міністрів 9 серпня схвалив проект указу Президента України про призначення стипендій дітям загиблих під час виконання службових обов’язків журналістів В’ячеслава Веремія, Дмитра Лабуткіна і Сергія Ніколаєва.  Про це повідомляється на сайті уряду.

Стипендії призначаються на новий річний термін.

Стипендії призначені дочці редактора редакції телебачення телерадіокомпанії Міністерства оборони України “Бриз” Дмитра Лабуткіна, дочці фотокореспондента газети “Сегодня” Сергія Ніколаєва, які загинули 2015 року в зоні АТО при виконанні службових обов’язків, та синові журналіста газети “Вести” В’ячеслава Веремія, який був убитий під час протистояння на Майдані 19 лютого 2014 року.

Стипендія призначається строком на один рік і виплачується щомісяця у розмірі 1,5 прожиткового мінімуму на одну особу, встановленому законом.

Виплата державних стипендій дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням службових обов’язків забезпечуватиметься за рахунок асигнувань, передбачених Держкомтелерадіо за бюджетною програмою 1701130 “Державні стипендії видатним діячам інформаційної галузі, дітям журналістів, які загинули або стали інвалідами у зв’язку з виконанням службових обов’язків та премії в інформаційній галузі”.

Як повідомляв ІМІ, 19 серпня 2015 року Президент України Петро Порошенко призначив стипендії Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням службових обов'язків. Зокрема, стипендії призначені донькам журналістів Сергія Ніколаєва та Дмитра Лабуткіна.

Фотокореспондент газети “Сегодня” Сергій Ніколаєв загинув 28 лютого 2015 року, коли проводив зйомку на лінії фронту в селищі Піски Донецької області. Він отримав осколочні поранення, потрапивши під обстріл. Помер Ніколаєв від отриманих травм у лікарні.

Дмитро Лабуткін був репортером телерадіокомпанії Військово-морських сил України “Бриз” у Севастополі. Під час окупації Криму він разом зі своєю родиною виїхав до Одеси, куди переїхала й ТРК “Бриз”. Лабуткін орієнтовно зник 16 лютого 2015 року під Дебальцевим (Донецька область). Відтоді тривали його пошуки. У березні 2015 року тіло Дмитра Лабуткіна було виявлено у Дніпропетровському морзі.

Журналіст газети “Вести” В'ячеслав Веремій був жорстоко побитий тітушками і отримав смертельне вогнепальне поранення в ніч з 18 на 19 лютого 2014 року на перехресті вулиць Володимирської та Великої Житомирської у Києві. В’ячеслав помер у лікарні швидкої допомоги.

Liked the article?
Help us be even more cool!