ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держспецзв'язку оприлюднила нові подробиці щодо кібератаки на українські держсайти

19.01.2022, 10:12
Фото – unsplash.com
Фото – unsplash.com

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України опублікувала нові подробиці щодо кібератаки на державні сайти України, що сталася в ніч на 14 січня.

Про це повідомляється на сайті Держспецзв'язку.

“На даний момент використання програми-вайпера WhisperGate, за класифікацією компанії Microsoft Microsoft Security Intelligence Microsoft Ukraine для знищення даних, зафіксовано в кількох установах, що стали жертвами атаки”, – йдеться в повідомленні. 

Як зазначають у Держспецзв'язку, з високою ймовінірстю можна стверджувати, що дефейс (заміна відображуваної інформації) вебсайтів атакованих держорганів та знищення даних за допомогою вайпера є складовими однієї кібератаки, спрямованої на завдання якомога більшої шкоди інфраструктурі державних електронних ресурсів.

Розслідування кібератаки триває. Держспецзв'язку продовжує аналізувати технічні дані, отримані від органів влади, що постраждали.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося.

Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України, яка сталася в ніч із 13 на 14 січня.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Компанія Microsoft Corp заявила, що її фахівці знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Liked the article?
Help us be even more cool!