ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдума РФ підтримала законопроєкт про арешт "іноземних агентів"

04.12.2019, 10:25
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода
Фото – Сергій Карпов / ТАСС / Радіо Свобода

Держдума Росії ухвалила в другому читанні законопроєкт про покарання для тих, хто визнаний ЗМІ – “іноземними агентами”, зокрема арешт, повідомляє Радіо Свобода

Підтриманий Держдумою законопроєкт передбачає, що ЗМІ – “іноземних агентів” і прирівняних до них осіб штрафуватимуть за порушення законодавства про агентів на суми від 10 тисяч до 5 мільйонів рублів (приблизно від 150 доларів до 78 тисяч доларів). Громадян також можна буде арештовувати на строк до 15 діб.

Для набуття чинності документ має у третьому читанні схвалити Держдума, підтримати Рада федерації і підписати президент.

Чинне законодавство Росії зобов’язує громадян засновувати юридичну особу в Росії, якщо держава вважатиме їх “іноземними агентами”. Тому до них можуть застосовуватися санкції як для фізичних, так і для юридичних осіб.

Закон про ЗМІ – "іноземних агентів" різко розкритикували правозахисники і міжнародні організації.

Як повідомляв ІМІ, 2 грудня 2019 року президент Росії Володимир Путін підписав закон про фізосіб – “іноземних агентів” з розлогим тлумаченням терміна “іноагент”. 

21 листопада 2019 року Державна дума Росії ухвалила в остаточному читанні поправки до законів про визнання фізичних осіб іноземних ЗМІ іноземними агентами. 

5 грудня 2017 року Міністерство юстиції Росії оголосило іноземними агентами дев’ять американських ЗМІ, зокрема “Голос Америки”, Радіо Свобода, а також Крим.Реалії (проєкт української служби Радіо Свобода).

До списку потрапили Радіо Вільна Європа / Радіо Свобода, проєкт російської служби Радіо Свобода “Фактографія” і “Сибирь.Реалии”, телеканал “Настоящее время”, Татарсько-башкирська служба Радіо Свобода, медіапроєкти “Idel.Реалии”, “Кавказ.Реалии”, а також “Голос Америки”.

Liked the article?
Help us be even more cool!