ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутати переглянуть норми щодо обов’язкового інформування про зміни накладу друкованих ЗМІ

29.01.2020, 17:00
Фото – mediapravo.com
Фото – mediapravo.com

Заступник голови комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв обіцяє переглянути норми в законопроєкті “Про медіа” щодо обов’язкового внесення до реєстру інформації про зміну накладу для друкованих медіа.

Про це він повідомив 29 січня під час громадського обговорення законопроєкту, повідомляє “Детектор медіа”.

Медіаюрист ІМІ Алі Сафаров звернув увагу на те, що несвоєчасне внесення до реєстру інформації про наклад призводить до значної відповідальності друкованих медіа. “Але це інформація, яка не несе суспільної небезпеки”, – сказав він.

Ці аргументи Потураєв визнав слушними та пообіцяв переглянути відповідні норми.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити за основу законопроєкт №2693 “Про медіа”.

Новий законодавчий акт має стати комплексним документом, що прийде на зміну кільком медійним законам: про телебачення і радіомовлення, про друковані засоби масової інформації (пресу) в Україні, про інформаційні агентства, про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення, про державну підтримку засобів масової інформації та соціальний захист журналістів, про порядок висвітлення діяльності органів державної влади та органів місцевого самоврядування в Україні засобами масової інформації.

15 січня 2020 року група народних депутатів від фракції “Європейська солідарність” зареєструвала альтернативний проєкт закону “Про медіа” №2693-1.

Liked the article?
Help us be even more cool!