ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Департамент зовнішніх справ Канади зазнав хакерського зламу

31.01.2024, 13:52

Канадський уряд повідомив, що їхній департамент зовнішніх справ зазнав зламу. Хакери отримали несанкціонований доступ до особистих даних користувачів, зокрема співробітників.

Про це пише Reuters.

У Global Affairs Canada (GAC) заявили про незаплановане відімкнення систем ІТ 24 січня з метою "боротьби з виявленою зловмисною кібердіяльністю".

Департамент, до якого входять міністерства торгівлі й зовнішніх справ Канади, не уточнив, коли стався злам. Раніше канадські ЗМІ, посилаючись на анонімні джерела, повідомляли, що внутрішні системи структури були вразливі між 20 грудня й 24 січня.

GAC повідомляє, що їхні критичні послуги й канали комунікації є доступними й працюють нормально й що ІТ-спеціалісти працюють над повним відновленням зв’язку.

У департаменті стверджують, що надсилають потерпілим від зламу вказівки щодо дій для пом’якшення наслідків і що співробітникам, які працюють віддалено в Канаді, надали альтернативні можливості для подальшого виконання обов’язків.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня 2024 року два сайти державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” – сайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ – зазнали масованої DDoS-атаки. Компанія вважає, що за атакою могли стояти російські хакери.

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!