ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Сайти телеканалу FREEДОМ зазнали кібератаки

Два сайти державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України” – сайт телеканалу FREEДОМ та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ – зазнали 29 січня масованої DDoS-атаки. Компанія вважає, що за атакою могли стояти російські хакери.

Про це ІМІ повідомила пресслужба ДП МПІУ.

Компанія зазначає, що атака відбувалася кількома хвилями. DDoS-запити надходили з території США, Мексики, В’єтнаму, Колумбії. 

За даними компанії, сайт діджитал-агрегатора новин отримав понад 180 млн запитів і був частково недоступний протягом двох годин у тих країнах, з яких відбувалась атака. Водночас сайт телеканалу отримав кілька мільйонів запитів, але продовжив роботу без перебоїв.

Технічні фахівці компанії змогли оперативно подолати проблему. Сайт телеканалу “Дім” та діджитал-портал The Gaze, які також входять до ДП “МПІУ”, працювали в штатному режимі.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня внаслідок масштабної кібератаки на один з дата-центрів стався збій у роботі сайтів телеканалів “Дім” та FREEДОМ, які є частиною державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!