ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Денис Казанський про заклики росіян до геноциду українців: Перестали соромитися

Фото – Facebook-сторінка Дениса Казанського
Фото – Facebook-сторінка Дениса Казанського

Після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну російські пропагандисти змінили свою риторику з “не все так однозначно” і “нас там нет” до відкритих закликів до геноциду українців. 

Про це в інтерв'ю ІМІ розповів журналіст, блогер Денис Казанський.

“Додалося ненависті, додалося відвертих закликів до геноциду – такого, що раніше соромилися казати, а тепер перестали соромитися. Вони були затиснуті в певні рамки на кшталт “нас там нет”. Ми пам'ятаємо, що офіційна позиція Росії була така. Відповідно, вони намагалися вдавати весь час у попередні роки, що в Україні триває громадянський внутрішній конфлікт і Росія в ньому участі не бере. А тепер вони вже перестали соромитись і визнають, що Росія бере в цьому участь”, – розповів журналіст.

Він наголосив, що тепер російські пропагандисти закликають громадян своєї країни вбивати, знищувати, воювати до повного знищення українців – як народу, так і української державності. Все це, за словами Казанського, можна побачити у великій кількості матеріалів, які виходять в РФ і потрапляють в український інформпростір.

“Раніше вони були поміркованішими, виваженішими й підступнішими – намагалися просунути тезу, що “не все так однозначно”, і постійно намагалися якось, скажімо так, вкидати більш-менш професійно зроблені фейки. Тепер це просто тотальна дегуманізація і потоки закликів до масових убивств і знищення людей аж до застосування зброї масового ураження, ядерної зброї”, – додав Денис Казанський.

Як повідомляв ІМІ, у червні журналіст та блогер Денис Казанський приєднався до команди РБК-Україна. Він відповідатиме за розвиток YouTube-проєкту видання та координуватиме роботу редакції зі створення відео для сайту та соціальних мереж.

Нагадаємо, Інститут масової інформації після початку повномасштабної війни Росії проти України почав досліджувати геноцидну риторику російської пропаганди щодо України та українців.

У жовтні 2022 року ІМІ розпочав серію публікацій про інформаційні злочини російських пропагандистів задля збору інформації, яка допоможе притягнути їх до відповідальності. 

5 жовтня 2022 року правозахисні та медійні організації домовилися про співпрацю з Офісом генерального прокурора щодо розслідувань воєнних злочинів Росії проти медіа та журналістів в Україні.

Перший матеріал циклу присвячено очільниці російської державної телекомпанії RT Маргариті Симоньян, яка добре відома своїми закликами до анексії українських територій та підбурюваннями до збройної агресії проти українців.

З іншим дослідженням ІМІ “Ядерний удар по Вінниці та ГУЛАГ для запорізьких учителів. Геноцидна риторика російської пропаганди” можна ознайомитися тут.

Liked the article?
Help us be even more cool!