ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР заперечило інформацію про арешт майна "Прямого" та 5-го каналів

10.01.2022, 09:45

Державне бюро розслідувань повідомило, що інформація про арешт активів телеканалів “Прямий” та 5-й не відповідає дійсності.

Про це повідомляється на сайті ДБР.

Держбюро зазначило, що 6 січня Печерський районний суд Києва наклав арешт на майно п’ятого Президента України Петра Порошенка, яке відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна належить йому на праві власності, зокрема це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Водночас, зазначило ДБР, арешт на корпоративні права на канали Прямий та 5-1 та їх активи не накладався.

“Наголошуємо, що у зв’язку з прийняттям згаданого судового рішення будь-яких обмежень діяльності засобів масової інформації не відбулося”, - зазначило відомоство та додало, що арешт накладено виключно на майно, корпоративні права, власником яких згідно відповідних державних реєстрів є Порошенко.

Як повідомляв ІМІ, 6 січня партія “Європейська солідарність” повідомила, що крім майна Петра Порошенка Печерський райсуд Києва арештував активи “Прямого” та 5-го телеканалів.

6 січня Печерський районний суд Києва арештував майно п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка, якого підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Офіс Генерального прокурора повідомив, що суд арештував майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

20 грудня 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було надіслано за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

6 січня Порошенко, який перебуває у відрядженні в ЄС, заявив, що повернеться до України 17 січня.

8 листопада 2021 року телеканали “Прямий” та 5-й,  які належали Порошенку, заявили про створення медіахолдингу “Вільні медіа”. Медіахолдинг придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!