ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Печерський суд заарештував майно Порошенка

06.01.2022, 15:00
Фото - фейсбук Петра Порошенка
Фото - фейсбук Петра Порошенка

Печерський районний суд Києва 6 січня наклав арешт на майно п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка, якого українські правоохоронці підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Відповідну ухвалу суду суд оголосив під час судового, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Клопотання прокурора про накладення арешту на майно задовольнити”, - йдеться в ухвалі.

Суддя, яка оголошувала ухвалу під час засідання, перерахувала все майно та активи п'ятого президента, на які накладається арешт. Серед них, зокрема, квартири у Вінниці та Києві, садиба у Козині, земельні ділянки, які належать Порошенку, акції Порошенка у низці приватних компаній.

“Ухвала підлягає негайному виконанню слідчим прокурором. Ухвалу слідчого судді може бути оскаржено… в суді апеляційної інстанції”, - наголосила суддя.

Вона додала, що оприлюднення повного тексту зазначеної ухвали призначено на 12:00 14 січня.

Офіс Генерального прокурора повідомив, що суд арештував майно підозрюваного, яке належить йому на праві власності відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об’єктів нерухомого майна. Зокрема, це об’єкти нерухомості, корпоративні права та інше.

Нагадаємо, 20 грудня 2021 року Державне бюро розслідувань повідомило Порошенку про підозру в державній зраді та сприянні діяльності терористичних організацій у рамках справи про злочинну схему постачання вугілля з тимчасово окупованих територій. У зв'язку з неможливістю вручення письмового повідомлення про підозру особисто його було надіслано за місцем проживання, реєстрації, а також за місцем роботи.

Адвокат Порошенка Ілля Новіков заявив, що підозра Порошенку є незаконною, не має жодних правових підстав. Водночас у заяві “Євросолідарності” зазначено, що Порошенко повернеться в Україну, але за власним графіком, а не “за сценарієм новорічних відосиків Зеленського”. 

Раніше в рамках цього самого кримінального провадження про підозру було повідомлено народному депутату фракції “Опозиційна платформа - За життя” Віктору Медведчуку та колишньому міністру енергетики Володимиру Демчишину.

6 січня Порошенко, який перебуває у відрядженні в ЄС, заявив, що повернеться до України 17 січня.

Пізніше адвокат п'ятого президента Ігор Головань заявив про спробу грубого порушення закону владою у зв'язку зі спробою таємного розгляду клопотання про арешт майна п'ятого президента у Печерському районному суді міста Києва.

Як повідомляв ІМІ, 8 листопада 2021 року телеканали “Прямий” та 5-й заявили про створення медіахолдингу “Вільні медіа”, який придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів.

Liked the article?
Help us be even more cool!