ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР отримало доступ до документів Суспільного в межах кримінального провадження

11.01.2022, 17:40
Фото – НСТУ
Фото – НСТУ

Державне бюро розслідувань отримало тимчасовий доступ до речей і документів Національної суспільної телерадіокомпанії в межах кримінального провадження. 

Про це в ДБР повідомили у відповідь на запит Радіо Свобода.

Судячи з відповіді, пише видання, йдеться про провадження, відкрите в червні минулого року.

“Слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань здійснюється досудове розслідування в кримінальному провадженні №62021000000000542 від 23.06.2021. У вказаному кримінальному провадженні на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва здійснено тимчасовий доступ до речей і документів у АТ “НСТУ”, – йдеться в листі, підписаному заступником керівника Головного слідчого управління ДБР Артемом Медведенком.

Іншу інформацію щодо провадження в ДБР не повідомили, пославшись на положення Кримінального процесуального кодексу, за якими ці відомості можна розголошувати лише з дозволу слідчого або прокурора.

Як повідомляв ІМІ, 6 грудня 2021 року Суспільне заявило, що Державне бюро розслідувань скерувало 3 грудня Суспільному мовнику на виконання ухвалу слідчого судді Печерського суду м. Києва про тимчасовий доступ до речей і документів у кримінальному провадженні. Суспільне зазначило, що готове сприяти слідству та очікує на об’єктивне, всебічне й законне розслідування з боку правоохоронних органів. 

Голова правління Суспільного Микола Чернотицький пояснив, що кримінальне провадження стосується щодо можливих зловживань службовим становищем під час проведення закупівель у період 2017–2019 років.

30 серпня 2019 року Державне бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки України провело обшуки в Національній суспільній телерадіокомпанії України та вдома в кількох її співробітників.

ДБР повідомило, що провело слідчі дії в приміщенні ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” в межах досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ “НСТУ”, а саме зловживання службовим становищем для одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

30 серпня адвокат Зураба Аласанії Андрій Гук повідомив, що слідчі Державного бюро розслідувань завершили обшук у помешканні Аласанії та вилучили копії документів, що стосуються діяльності ПАТ “НСТУ”.

ДБР зареєструвало справу про зловживання службовим становищем, у межах якої перевіряється, чи був фіктивним договір постачання обладнання для ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” на суму 15 млн грн.

30 серпня 2019 року в Національній суспільній телерадіокомпанії України розповіли, що в ухвалі Печерського районного суду міста Києва від 1 серпня строком дії 30 днів, яка була надана як підстава для проведення обшуків, повідомляється про три факти, які між собою не пов’язані.

Liked the article?
Help us be even more cool!