ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ДБР розслідує придбання Суспільним обладнання на 15 млн грн

30.08.2019, 13:42
Фото - http://1tv.com.ua

У квітні 2019 Державне бюро розслідувань зареєструвало справу про зловживання службовим становищем, у межах якої перевіряється, чи був фіктивним договір постачання обладнання для ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України”.

Про це повідомляє “Судовий репортер” з посиланням на дані реєстру судових рішень.

14 грудня 2017 року між ПАТ “НСТУ” в особі голови правління Зураба Аласанії і ТОВ “ВіжнХаус” був укладений договір на закупівлю аудіовізуального обладнання на суму 15 млн грн.

Слідчий зазначав, що в сумнівних контрактах також фігурують ТОВ “Онікс Солюшинз”, ТОВ “Сучасні Айті технології”, ТОВ “Надійний інтернет-магазин”, Благодійний фонд підтримки створення та розвитку суспільного телебачення і радіомовлення в Україні.

На початку липня 2019 слідчий ДБР отримав у суді доступ до інформації щодо руху коштів рахунками ПАТ “НСТУ” для підтвердження або спростування факту фіктивності правочинів, виявлення ознак розтрати коштів через переказ їх на контрагентів без фактичного виконання будь-яких робіт.

Як повідомляв ІМІ, 30 серпня Державне бюро розслідувань у супроводі співробітників Служби безпеки України проводить обшуки в Національній суспільній телерадіокомпанії України та вдома в кількох її співробітників.

Державне бюро розслідувань повідомило, проводить слідчі дії в приміщенні ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” в межах досудового розслідування кримінального провадження щодо можливих протиправних дій службових осіб ПАТ “НСТУ”, а саме зловживання службовим становищем з метою одержання неправомірної вигоди для себе чи інших фізичних або юридичних осіб.

30 серпня адвокат Зураба Аласанії Андрій Гук повідомив, що слідчі Державного бюро розслідувань завершили обшук у помешканні Аласанії та вилучили копії документів, що стосуються діяльності ПАТ “НСТУ”.

Liked the article?
Help us be even more cool!