ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Данілов повідомив, що положення про реєстр олігархів "уже на виході"

13.01.2022, 12:00
Фото – pravda.com.ua
Фото – pravda.com.ua

Реєстр олігархів розміщуватиметься на технологічному майданчику інформаційно-аналітичної системи "СОТА" у вигляді окремого сервісу. Положення про реєстр майже готове.

Про це повідомив секретар РНБО Олексій Данілов в інтерв’ю "Українській правді".

За його словами, вже майже готове положення про реєстр.

"Дивіться, ми цю роботу вже виконуємо, у нас уже на виході положення про реєстр, яке ми мали розробити, технологічний майданчик у нас уже зроблений. Так, це буде створення Реєстру на технологічному майданчику системи СОТА у вигляді окремого сервісу. У СОТА є три частини: є частина публічна, яка доступна для всього суспільства, там, де відкрита інформація. Є частина СОТА, де документи для службового користування, і є СОТА з грифом "таємно", – розповів Данілов. 

Водночас секретар РНБО не назвав кількості олігархів, але сказав, що "їх набагато більше", ніж 13.

"Для того аби дати остаточне тлумачення, треба пройти перевірку. Там є критерії, визначені законодавством. Ми на сьогоднішній день попередньо відпрацьовуємо це питання. І я не можу сказати, що буде в результаті. Наше бажання доволі просте: щоб там узагалі нікого не було, щоб вони прийняли відповідні правила, які є в державі, відповідно до закону, тоді буде все добре", – відповів Данілов на запитання, скільки олігархів уже налічили.

Як повідомляв ІМІ, 11 травня 2021 року секретар РНБО Олексій Данілов повідомив, що в Україні 13 осіб можна зарахувати до категорії олігархів.

5 листопада 2021 року Президент України Володимир Зеленський підписав ухвалений 3 листопада 2021 року Верховною Радою Закон №1780-ІХ "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов’язаним з надмірним впливом осіб, які мають значну економічну та політичну вагу в суспільному житті (олігархів)".

Виконавча директорка Інституту масової інформації Оксана Романюк вважає, що антиолігархічний закон сприятиме тінізації медіаринку.

Медіаюристи ІМІ вважають, що законопроєкт про олігархів не становить явних загроз свободі слова, а також не виглядає якимось загрозливим для олігархів.

8 листопада 2021 року телеканали "Прямий" та 5-й,  які належали Порошенку, заявили про створення медіахолдингу "Вільні медіа". Медіахолдинг придбав 100% корпоративних прав у цих телеканалів.

12 січня міністр юстиції Денис Малюська повідомив, що Президент України Володимир Зеленський доручив відпрацювати механізм взаємодії з міжнародними та іноземними партнерами щодо розширення статусу олігарха та пов'язаних з ним обмежень і за межами країни.

Liked the article?
Help us be even more cool!