ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Членом Наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері повторно обрали Олександра Павліченка

25.01.2022, 13:49
Фото – nrada.gov.ua
Фото – nrada.gov.ua

Членом Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України обрано Олександра Павліченка, який упродовж останніх чотирьох років працював на цій посаді. 

Про це повідомляється на сайті Національної ради з питань телебачення і радіомовлення.

Обрання відбулося 25 січня під час конференції громадських об’єднань та асоціацій з обрання члена Наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері.

Загалом узяти участь у конференції виявили бажання 64 громадські об’єднання та асоціації. Після оцінювання документів до участі в конференції були допущені 32 громадські об’єднання, проте одна організація не подала свого кандидата. 

Отже, 25 січня в конференції взяла участь 31 громадська організація. Ці організації висунули шість кандидатів до складу Наглядової ради.

Після заслуховування програм кандидатів переможця визначили таємним рейтинговим голосуванням.

Найбільшу кількість балів – 100 – за результатами голосування отримав  Олександр Павліченко.

Результати інших учасників такі: Микола Дроздовський – 91 бал; Володимир Яворський – 66; Євгеній Захаров – 59; Максим Ільчишен – 47; Руслана Якимів – 39.

Кандидатуру Олександра Павліченка висунули Українська Гельсінська спілка з прав людини, Чугуївська міськрайонна громадська організація “Чугуївська правозахисна група”, ГО “Центр громадянської просвіти “Альменда”, ГО “Регіональний центр прав людини”, ГО “Центр демократії та верховенства права”, ГО “Черкаський правозахисний центр”, ГО “Кримська правозахисна група”.

Наглядова рада НСТУ складається із 16 членів: дев’ять обирають з-поміж себе представники громадських об’єднань та асоціацій на конференціях, ще сім делегують фракції партій і груп у Верховній Раді України.

До 11 лютого Нацрада відповідно до затвердженого календарного плану внесе своїм рішенням зміни до складу Наглядової ради НСТУ.

Як повідомляв ІМІ, 21 вересня 2021 року громадська організація “Центр інформації про права людини” (ZMINA) заявила, що до складу Наглядової ради Національного суспільного телебачення і радіомовлення України своїх представників делегували невідповідні правозахисні організації, метою яких є обрати до цього органу свого представника.

Організація виявила, що “конкурсу неабияку увагу приділили десятки організацій, які не є ані активними в розумінні закону, ані правозахисними”.

Ситуація, що склалася, нагадує організації спробу “рейдерського захоплення” конференції суб’єктами, які не відповідають умовам закону, що “може мати на меті вплив на подальшу діяльність Суспільного мовника, його реформування та редакційну політику”.

22 вересня 2021 року Нацрада повідомила, що уточнить інформацію в більш ніж 30 громадських організацій, які хочуть брати участь в обранні члена Наглядової ради НСТУ в правозахисній сфері.

13 жовтня 2021 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення допустила до участі в конференції з обрання члена Наглядової ради Національної суспільної телерадіокомпанії України в правозахисній сфері 32 громадські об'єднання та асоціації. Серед недопущених до участі в конкурсі є ІМІ, хоча, за словами голови Нацради Ольги Герасим’юк, до роботи організації в Громадської комісії не було застережень. 

Члени Національної ради врахували, що кандидатку від ІМІ Оксану Романюк 13 жовтня 2020 року обрали членкинею Наглядової ради НСТУ, тому організація вже скористалася своїм правом подати кандидатуру.

Liked the article?
Help us be even more cool!