ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Червоний Хрест повідомив, що хакери зламали його сервери

20.01.2022, 11:34
Фото – Barry Sloan / newsday.com
Фото – Barry Sloan / newsday.com

Міжнародний комітет Червоного Хреста (МКЧХ) повідомив, що хакери зламали сервери та могли отримати доступ до баз з особистими конфіденційними даними близько 515 тис. осіб, зокрема тих, хто розлучений із сім'ями через конфлікти, міграцію і стихійні лиха, зниклих безвісти і їхніх близьких, а також позбавлених волі.

Про це 19 січня заявив генеральний директор МКЧХ Роберт Мардіні, повідомляє DW.

“Ми всі вражені та спантеличені тим, що ця гуманітарна інформація стала об'єктом атаки й може бути скомпрометована”, – зазначив Мардіні.

За даними комітету, кібератаки зазнав підрядник організації у Швейцарії, який зберігає дані для Червоного Хреста. Поки немає жодних ознак того, що інформація була публічно оприлюднена. База даних містила інформацію щонайменше 60 відділень Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста та Червоного Півмісяця в усьому світі.

Роберт Мардіні закликав осіб, які вчинили кібератаку, не оприлюднювати даних, до яких вони могли отримати доступ, а також не продавати їх та не використовувати в будь-який інший спосіб.

Як повідомляв ІМІ, в Україні в ніч із 13 на 14 січня хакери вчинили масштабну кібератаку на урядові сайти. Атаки зазнали сайти Міністерства закордонних справ, Міністерства аграрної політики, Державної служби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції, “Дії” та інші.

14 січня СБУ заявила, що витоку персональних  даних не відбулося. Того ж дня СБУ заявила про причетність російських спецслужб до кібератаки на органи державної влади України, яка сталася в ніч із 13 на 14 січня.

Загалом було атаковано понад 70 державних сайтів, 10 з яких зазнали несанкціонованого втручання.

Компанія Microsoft Corp заявила, що її фахівці знайшли шкідливий софт на декількох українських урядових сайтах та сайтах організацій, пов’язаних з урядом.

Liked the article?
Help us be even more cool!