ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернівецька медіаплатформа "Шпальта" зібрала на благодійному аукціоні 130 тис. грн для військових

12.06.2024, 18:00
Альона Чорна

Чернівецька медіаплатформа “Шпальта” з нагоди свого шестиріччя провела благодійний аукціон, на якому представленими лотами стали подаровані військовими речі. Загалом на благодійність вдалося зібрати 130 тисяч гривень. 

Про це представниці Інституту масової інформації в Чернівецькій області повідомив головний редактор “Шпальти” Олександр Юхимець.

За його словами, до редакції з проханням про збір звернулися військові, про яких журналісти писали раніше. 

Медіаплатформа “Шпальта” зібрала на благодійному аукціоні 130 тис. грн для військових. Фото – “Шпальта”

“Так збіглося, що одночасно з цим наша журналістка й заступниця головного редактора Ольга Максимюк відкрила збір для свого брата з іншого підрозділу. Ми були впевнені, що нам вдасться зібрати досить людей, щоб провести аукціон та спробувати закрити ці збори. Власне, нам вдалося зібрати деяких героїв наших матеріалів, друзів видання, підприємців, представників влади, активістів, колишніх працівників “Шпальти”, – розповів Олександр Юхимець.

Він зазначив, що на захід прийшли понад сотню гостей, хоча медіа розраховувало рівно на сотню. Завдяки проведеному благодійному аукціону вдалося зібрати 130 тисяч гривень.

“У такий спосіб ми закрили збір на плати ініціації FPV-дронів для 1 самохідного артилерійського дивізіону 36 окремої бригади морської піхоти на суму в 60 тисяч гривень. А також збір на тепловізор для брата нашої Ольги Максимюк, військового 113 бригади ТРО, на суму 35 тисяч гривень. Решту коштів ми віддали одному з наших засновників Олександрові Білоусу, який нині є волонтером – знаходить, купує, ремонтує та власноруч доставляє військовим автівки. Наразі він передав до війська 231 авто. Ці кошти вже підуть йому на 232-ге авто”, – зазначив Олександр Юхимець.

Також під час аукціону медійники представили фотовиставку зі світлинами героїв матеріалів “Шпальти”.

Liked the article?
Help us be even more cool!