ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чернігівська прокуратура відмовилася публічно розказати, як розслідуються справи щодо журналістів (оновлено)

13.09.2017, 10:15

У прес-службі Чернігівської обласної прокуратури повідомили, що не братимуть участь та не делегуватимуть свого представника до участі в круглому столі, присвяченому стану розслідування справ щодо порушення прав журналістів та свободи слова  в Чернігівській області.

Проведення публічних заходів, приурочених до 16 вересня - дня зникнення журналіста Георгія Гонгадзе, були ініційовані ГО “Інститут масової інформації” в більшості обласних центрів України.

Відповідні звернення з проханням делегувати представників до участі в обговоренні стану справ щодо злочинів проти журналістів та свободи слова були направлені до Чернігівської обласної прокуратури та Управління національної поліції в Чернігівській області.

Як зазначає представник ІМІ у Чернігівській області, якщо слідчі місцевої нацполіції одразу погодилися на участь у обговоренні, то, на жаль, чернігівська прокуратура, так і не назвавши конкретну причину відмови, заявила, що надішле свої дані стосовно розслідування злочинів проти журналістів лише в письмовому вигляді.

Нагадаємо, що запланований публічний захід відбудеться в четвер, 14 вересня, у Чернігові.

На круглий стіл запрошуються журналісти, активісти та всі, кому не байдужа доля свободи слова в Україні.

Захід відбудеться: 14 вересня об 11 годині за адресою: м. Чернігів, вул. Хлібопекарська, 10 (приміщення товариства “Просвіта”).

Контактна особа: представник ГО “Інститут масової інформації” в Чернігівській області Павло Пущенко, тел. (063)4785562 , email:  [email protected].

У свою чергу, прокуратура Чернігівської області надіслала 13 вересня ІМІ офіційний лист,  у якому повідомила, що під процесуальним керівництвом прокурорів місцевих прокуратур та прокуратури області у 2017 році проводилося досудове розслідування 18 кримінальних правопорушень, вчинених стосовно журналістів та інших представників засобів масової інформації. Відомості про 8 з яких внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань у поточному році.

“За результатами розслідування прийнято рішення про закриття 5 кримінальних проваджень, у 1 - досудове розслідування зупинено та оголошено у розшук підозрюваного, у 12 - слідство триває”, - йдеться у відповіді заступника прокурора області О. Бутовича.

Крім того, обласна прокуратура повідомила, що прокурори поточного року “скасували 3 незаконні постанови слідчих поліції про закриття кримінальних проваджень про злочини, вчинені стосовно журналістів, у зв’язку із непроведенням всіх необхідних слідчих дій для всебічного та повного дослідження обставин подій”.

Liked the article?
Help us be even more cool!