ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаська міськрада планує призупинити онлайн-трансляції засідань до завершення воєнного стану

27.06.2024, 10:36
Єлєна Щепак

Черкаська міська рада планує змінити регламент щодо трансляцій сесій. Відповідно до змін, онлайн-трансляція засідань зможе відбуватися лише через 30 днів після завершення воєнного стану. Натомість відеозаписи сесії зберігатимуть протягом п’яти років.

Проєкт рішення зареєстрували 31 травня. Нині він опублікований на сайті міської ради.

Згідно з проєктом рішення, зміни у регламенті пов’язані зі внесенням змін до закону "Про місцеве самоврядування в Україні" в частині забезпечення прозорості місцевого самоврядування.

Депутати планують внести зміни у розділ “Відкритість і гласність роботи ради” регламенту. Відповідно до змін, пленарні засідання ради та засідання постійної комісії транслюватимуть в інтернеті лише через 30 днів після припинення чи скасування воєнного стану.

Також зміни передбачають, що пленарні засідання ради та засідання постійних комісій підлягатимуть відеофіксації з подальшим зберіганням відеозапису засідання не менше п’яти років. Відеозапис мають публікувати невідкладно після закінчення засідання, але не пізніше наступного дня після проведення засідання, на офіційному веб-сайті ради чи в інший спосіб із забезпеченням відкритого доступу до відеозапису.

На сьогодні всі засідання Черкаської міської ради транслюють у режимі реального часу на ютуб-каналі ЧМР. Водночас трансляція комісій, як і їхня відеофіксація, відсутня.

Як повідомляв ІМІ, у травні Кропивницька міськрада скасувала онлайн-трансляції своїх сесійних засідань.

Liked the article?
Help us be even more cool!