ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кропивницька міськрада скасувала онлайн-трансляції своїх сесійних засідань

Кропивницька міська рада до кінця повномасштабної війни не провадитиме онлайн-трансляцій власних сесійних засідань. 

Таку інформацію, озвучену місцевими медійниками, регіональному представникові ІМІ в Кіровоградській області підтвердив начальник відділу з роботи із засобами масової інформації міськради Сергій Якунін.

Як стало відомо, 28 травня відбулася чергова сесія міської ради, про яку медійників попередили за кілька годин до її проведення. Крім того, журналістам у закритому чаті повідомили, що відтепер традиційних трансляцій із сесійної зали, як це було останній десяток років, не буде. 

У коментарі представниці ІМІ начальник “пресслужби” Сергій Якунін пояснив, що в такий спосіб міська рада буцімто виконує норми нещодавно підписаних Президентом змін до Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”. Йдеться про норму щодо транслювання пленарних засідань місцевих рад та засідань їхніх постійних комісій в інтернеті в режимі реального часу, однак лише після завершення воєнного стану.

Юрист ІМІ Роман Головенко зауважує, що чинне законодавство не зобов'язує когось припиняти трансляцію в режимі реального часу. Однак її наявність раніше була радше доброю волею самої ради. Тож перехід на публікацію відео постфактум є неприємним для медійників, однак цілком законним кроком, додав він.

Liked the article?
Help us be even more cool!