ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через відсутність техніки суд щодо головреда проросійського “Таймера” продовжать у липні

13.06.2022, 17:44
Фото – Суспільне Одеса
Фото – Суспільне Одеса

Суддя Приморського районного суду Одеси Ілля Лонський вирішив продовжити засідання в справі редактора проросійського інтернет-видання “Таймер” Юрія Ткачова 4 липня через неможливість дослідити докази: не було техніки для читання карток пам'яті. Про це повідомила кореспондентка Суспільного з місця події.

Юрія Ткачова обвинувачують за ст. 263 Кримінального кодексу України. На першому засіданні Ткачов не визнав обвинувачення і заявив, що раніше не бачив знайдених вибухових речовин, та вважає, що їх могли підкинути правоохоронці або поняті, які були присутні під час обшуку.

Адвокат обвинуваченого Олексій Глазов під час засідання 13 червня повідомив, що звернувся зі скаргою до ДБР через можливі фальсифікації доказів з боку слідства. На засіданні прокурор та адвокат ставили питання обвинуваченому, щоб з'ясувати, хто й де перебував у помешканні під час обшуку. Прокурор Сергій Пояцика від коментарів відмовився.

Наступне засідання має відбутися 4 липня о 10:00.

Нагадаємо, 27 лютого 2022 року видання “Думська” з посиланням на СБУ повідомило, що головреда одеського проросійського інтернет-видання “Таймер” Юрія Ткачова притягають до кримінальної відповідальності за статтями Кримінального кодексу про державну зраду, замах на недоторканність України та перешкоджання діяльності Збройних Сил України. За даними СБУ, Ткачов від початку повномасштабного вторгнення рф до України почав вести бойову пропаганду на користь окупантів, а також організував збір інформації про пересування українських військових. Тому його розшукували правоохоронці.

19 березня Ткачова затримали, а 9 червня він вийшов зі слідчого ізолятора, сплативши заставу, та записав відеозвернення.

“Епопея моя ще не скінчилася. Попереду суд. Мене звинувачують за статтею 263 Кримінального кодексу України (зберігання боєприпасів та вибухових речовин). Як я казав, ці предмети я бачив уперше в житті. Я маю намір це доводити й сподіваюся на виправдальний вирок”, – заявив тоді Ткачов.

Юрій Ткачов – колишній редактор проросійського інтернет-видання “Таймер”, яке пов'язують з екснардепом Ігорем Марковим. Останній зараз перебуває в Москві, де виступає на місцевих пропагандистських ток-шоу та всіляко підтримує російське вторгнення до України.

У 2015 працівники СБУ провели обшуки в Юрія Ткачова за місцем проживання в справі щодо поширення на сторінках видання “Таймер” публікацій на підтримку невизнаних “ЛНР” та “ДНР”.

Ткачов був прихильником Антимайдану в Одесі, зокрема виступав навесні 2014 року на одному з мітингів на Куликовому полі. Входив до громадської комісії з розслідування подій 2 травня 2014 року в Одесі “Група 2 травня”. Згодом покинув групу через розбіжності.

Liked the article?
Help us be even more cool!