ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ розшукує головреда проросійського “Таймеру” за військову пропаганду на користь окупантів

27.02.2022, 13:06
Фото - Думська
Фото - Думська

Головного редактора одеського проросійського інтернет-видання “Таймер” Юрія Ткачова притягають до кримінальної відповідальності за статтями Кримінального кодексу про державну зраду, замах на недоторканність України та перешкоджання діяльності Збройних Сил України.

Про це Думській повідомили у Службі безпеки України.

Як повідомив співробітник відомства виданню, останніми днями Ткачов веде бойову пропаганду на користь російських окупантів, а також організував збір інформації про пересування українських військових.

“Крім того, є дані, що він може координувати діяльність із розміщення “маячків”, необхідних російській авіації для завдання ударів по об'єктах соціальної та критичної інфраструктури, житлових будинках та військових частинах”, - зазначив наш співрозмовник.

Як пише видання, відомо, що Ткачов залишається в Одесі, але ховається від влади.

Усіх, кому щось відомо про його місцезнаходження, просять повідомити про це будь-якого співробітника СБУ, Нацполіції, Збройних Сил (і територіальної оборони).

Телефон гарячої лінії СБУ - 0800501482. Також можна розміщувати інформацію в телеграм-каналах @stoprussiachannel і @stopdrugsbot.

Управління Служби безпеки України на Одещині нагадує громадянам про стан війни, в якому знаходиться наша країна. Відомство працює у режимі воєнного часу і дуже жорстко реагує на всі випадки протиправної діяльності.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня 2015 року у квартирі головного редактора одеського порталу “Таймер” Юрія Ткачова працівники СБУ провели обшук. Також працівники СБУ провели обшук ще у одного журналіста “Таймера” Антона Доценка. Самого журналіста допитували у будівлі обласної СБУ.

Крім того, слідчі заходи проводились ще у однієї співробітниці “Таймеру” Анастасії Черновол. Також на допит був викликаний колишній співробітник видання Станіслав Козлікін. Після допитів журналістів відпустили.

14 травня одеські журналісти вимагали від обласного управління СБУ роз'яснити, на якій підставі і в рамках яких кримінальних проваджень проводилися обшуки в будинках журналістів сайту “Таймер”.

14 травня радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що обшуки у співробітників одеського інтернет-видання "Таймер" були проведені співробітниками одеської СБУ з метою виявлення та фіксації відомостей щодо можливої причетності працівників сайту до розповсюдження матеріалів із закликами про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!