ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

СБУ підозрює сайт "Таймер" у формуванні громадської думки на підтримку "ДНР"-"ЛНР"

15.05.2015, 11:56

Обшуки за місцем проживання головного редактора інтернет-видання “Таймер” Юрія Ткачова, журналіста Антона Доценко та адміністратора сайту Олександра Бояринцева санкціоновані постановою Приморського райсуду Одеси, яку ухвалив суддя Вадим Коваленко за клопотанням слідчого відділу Управління СБУ, повідомляє Укрінформ.

“На сторінках видання “Таймер” відкрито поширюється інформація про місця дислокації військової техніки оборонного характеру на території Одеського регіону, що сприяє розвіддіяльності іноземних спецслужб”, - зазначено, зокрема, у клопотанні слідчого відділу.

Фігурантів провадження підозрюють у тому, що своїми діями вони формували громадську думку на підтримку спроб “ватажків терористичних організацій “ЛНР” і “ДНР” легалізації своєї злочинної діяльності.

Як зазначено у постанові Приморського райсуду Одеси, якою санкціонована низка правових дій в рамках розслідування діяльності фігурантів кримінального провадження, інтернет-видання “Таймер” причетне до “трансляції на території Одеського регіону негативного інформаційного впливу, який формується пропагандистськими ресурсами РФ. Зокрема, на сторінках зазначеного видання протягом 2014 року розміщувалися інформаційні матеріали, якими обрунтовувалися історичні корені виникнення терміну "Новоросія", його право на існування та історичну необхідність втілення в життя проекту “русского мира”, йдеться у постанові суду.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня у квартирі головного редактора одеського порталу “Таймер” Юрія Ткачова провели обшук. Також працівники СБУ провели обшук ще у одного журналіста “Таймера” Антона Доценка. Самого журналіста допитували у будівлі обласної СБУ.

Крім того, слідчі заходи проводились ще у однієї співробітниці “Таймеру” Анастастії Черновол. Також на допит був викликаний колишній співробітник видання Станіслав Козлікін.

Що інкримінують Юрію Ткачову, Черновол і Доценку, невідомо.

Одеські журналісти вимагали від обласного управління Служби безпеки України роз'яснити, на якій підставі і в рамках яких кримінальних проваджень, сьогодні, 14 травня 2015 року проводилися обшуки в будинках журналістів сайту “Таймер”.

14 травня радник голови СБУ Маркіян Лубківський повідомив, що обшуки у співробітників одеського інтернет-видання "Таймер" були проведені співробітниками одеської СБУ з метою виявлення та фіксації відомостей щодо можливої причетності працівників сайту до розповсюдження матеріалів із закликами про вчинення злочинів проти основ національної безпеки України.

Liked the article?
Help us be even more cool!