ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через кібератаку в роботі сайтів телеканалів "Дім" та FREEДОМ стався збій

25 січня внаслідок масштабної кібератаки на один з дата-центрів стався збій у роботі сайтів телеканалів “Дім” та FREEДОМ, які є частиною державного підприємства “Мультимедійна платформа іномовлення України”.

Про це повідомляється на сайті телеканалу “Дім”.

Тимчасово недоступними були сайт телеканалу “Дім” та діджитал-агрегатор новин FREEДОМ. Сайт FREEДОМ працював з перебоями, він залишався доступним для користувачів, але інформація на ньому не оновлювалася. Станом на 10-ту годину 26 січня сайт оновлюється. 

Водночас ефірне мовлення телеканалів, робота YouTube-каналів та SMM-майданчиків відбувалися в штатному режимі. Також без перебоїв працював сайт The Gaze.

Як повідомляв ІМІ, 25 січня 2024 року газопостачальна компанія “Нафтогаз України” та ТОВ “Газорозподільні мережі України” зафіксували масштабну атаку на один зі своїх дата-центрів. Про технічний збій в IT-системах заявила й Укрпошта. Також стався технічний збій у роботі дата-центру Державної служби України з безпеки на транспорті. Через що тимчасово відсутній доступ до Системи “ШЛЯХ” та офіційного сайту Укртрансбезпеки

13 грудня 2023 року державне підприємство “Мультимедійна платформа іномовлення України” отримало кілька анонімних телефонних дзвінків з погрозами вибухів на його території, а також у готелях та закладах освіти Києва.

Liked the article?
Help us be even more cool!