ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Через декомунізацію 107 друкованих ЗМІ мають змінити свої назви - Мін'юст

08.02.2016, 14:16

107 друкованих ЗМІ, які мають змінити свою назву, підпали під закон про декомунізацію. Про це повідомила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, повідомляє УНН.

“На даний час 107 друкованих ЗМІ, які підлягають закону про декомунізацію, більшість з них вже в процесі перейменування та перереєстрації. Терміни визначені законом вже давно минули – три місяці, шість місяців для різних категорій. Вже давно вони минули, але таким чином ми повинні були три рази зібратися і заборонити організації чи ЗМІ. Але ми цього не бажаємо, ми будемо працювати, поки вони не приведуть документи у відповідність”, - зазначила заступниця.

При цьому вона додала, що перейменування проводиться за рахунок ЗМІ. Міністерство буде допомагати в перереєстрації, зокрема в тому, що стосуватиметься адмінплатежів.

“Наше завдання проводити розгляд звернень від громадян. Їх не дуже багато, за весь час дії закону їх надійшло десь близько 50 від фізичних осіб, але міністерство аналізує саме, наприклад, перша хвиля, ЗМІ та громадські організації, ми зараз працюємо з ними. Ми не будемо репресивно діяти та відразу скасовувати їх реєстрацію, ми звертаємося, телефонуємо, пропонуємо допомогу. У нас завдання привести у відповідність, а не скасувати чи заборонити. Хоча і пройшло півроку з моменту початку дії закону про декомунізацію”, - розповіла Севостьянова.

Як повідомляв ІМІ, 9 квітня 2015 року Верховна Рада ухвалила закони “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”; “Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років”; “Про увічнення перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років” та “Про правовий статус і пам'ять борців за незалежність України у ХХ столітті”.

5 травня їх підписав Президент України Петро Порошенко, а 21 травня 2015 року закони набули чинності.

З 12 січня 2016 року щоденна газета “Комсомольська правда в Україні” змінила назву на “КП в Україні”. Таке рішення редакція прийняла згідно з чинним в країні законом про декомунізацію.

Liked the article?
Help us be even more cool!