ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Череватий не проти реформи Укрінформу, але після війни

Сергій Череватий. Фото – АрміяInform

Генеральний директор Укрінформу Сергій Череватий вважає, що реформувати агенцію в будь-якому разі потрібно, але головна реформа має бути після війни. Про це він розповів в інтерв’ю “Детектору медіа”.

“Реформувати в будь-якому разі потрібно, але мені здається, це потребує суспільного осмислення. Головна реформа, напевно, має бути після війни. Зараз, думаю, перший крок – це стабілізація ситуації в колективі та недопущення порушення прав журналістів. Гарантування їм нормальної роботи. На всіх редакційних нарадах, які в нас були, я чітко артикулював це”, – сказав Череватий.

Він наголосив, що колектив Укрінформу доволі великий і він хоче зустрітися з усіма редакціями, проговорити всі питання.

“Наскільки я бачу, з редакторами ми знаходимо спільну мову. Точно не можна припиняти виконувати під час війни свою функцію агентства. Реформа могла би суттєво модернізувати Укрінформ. Але просто його роздержавити – мені здається, зараз це не актуально”, – додав Череватий.

Раніше голова Комітету з гуманітарної та інформполітики Микита Потураєв заявив, що Укрінформ не має бути державним, що його треба реформувати. На його думку, таку велику мультимедійну агенцію, як Укрінформ, не варто ні з ким зливати, а потрібно реформувати за зразком НСТУ. Потураєв переконаний, що державних медіа в Україні не має бути.

23 травня 2024 року стало відомо, що гендиректором Укрінформу став речник Східного угруповання ЗСУ, полковник Сергій Череватий. 24 травня Міністерство культури та інформаційної політики своїм наказом призначило Череватого гендиректором агенції.

Liked the article?
Help us be even more cool!