ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов позиватиметься проти ДБР

02.12.2021, 11:08
Фото – скріншот з відео "Україна 24"
Фото – скріншот з відео "Україна 24"

Головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов повідомив, що подаватиме судовий позов про Державного бюро розслідувань через відкриття кримінального провадження.

Про це він сказав 1 грудня в ефірі телеканалі "Україна 24".

"Я буду подавати позов проти Державного бюро розслідувань за незаконне відкриття кримінальної справи проти мене по статті 437 – розв'язування та ведення агресивної війни. Це тяжка стаття, вона нова, застосовується з 2015 року тільки проти російських військових злочинців, проти терористів. По цій статті дуже легко видають санкцію суду про прослуховування, на стеження", – сказав Бутусов.

Як повідомляв ІМІ, 28 листопада Державне бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження заявило, що вивчає відео, яке 27 листопада виклав головний редактор "Цензор.нет" Юрій Бутусов на своїй фейсбук-сторінці. На відео журналіст стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: "по окупантах вогонь".

Юрій Бутусов вважає, що в такий спосіб президент Володимир Зеленський помстився йому через його запитання на пресмарафоні.

ДБР оприлюднило другу заяву, у якій звертає увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

29 листопада спікер делегації України в Тристоронній контактній групі та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора "Цензор.нет" Юрія Бутусова можуть убити, тому він проситиме надати журналісту державну охорону.

26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив Юрія Бутусова в смертях на Донбасі через публікацію відео з дроном Bayraktar. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні.

Після пресмарафону Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Президента України Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

29 листопада Медіарух заявив, що Державне бюро розслідувань не має ставати інструментом для політичних розправ.

Liked the article?
Help us be even more cool!