ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бутусов не прийме держохорону, якщо йому її запропонують

29.11.2021, 18:17
Фото – фейсбук Юрія Бутусова
Фото – фейсбук Юрія Бутусова

Головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов не отримував наразі пропозицій щодо надання державної охорони, але й не планує приймати в разі, якщо вони надійдуть.

Так Бутусов прокоментував Радіо Свобода заяву радника голови Офісу президента Олексія Арестовича, який висловився за надання йому охорони.

“Найбільшу загрозу моєму життю наразі становлять саме керівники держави: президент Зеленський, зокрема голова Офісу (президента. – Ред.) Єрмак, голова СБУ Баканов, заступник голови Офісу президента Татаров, начальник комітету з розвідки Демченко і виконувач обов’язків голови ДБР Сухачов. Вважаю, що загрозу моєму життю я вбачаю передусім з боку цих посадових осіб, які спровокували конфлікт і продовжують намагатися мене дискредитувати і за будь-яку ціну змусити замовчати або дискредитувати мою інформацію щодо мережі російських зрадників, російських агентів в Офісі президента, які провалили цілу низку спецоперацій ГУР МО у 2020 році”, – сказав він.

Згадані ним відомства, за винятком ДБР, не коментували наразі ситуацію навколо журналіста.

Бутусов також уточнив, що Державне бюро розслідувань наразі не намагалося з ним зв’язатися після повідомлення про перевірку відео, на якому він стріляє з гаубиці.

“У неділю написали (про кримінальне провадження. – Ред.), але під час робочого дня нічого не відбулося”, – прокоментував він.

Як повідомляв ІМІ, спікер делегації України в Тристоронній контактній групі та позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович вважає, що головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова можуть убити, тому він проситиме надати журналісту державну охорону.

26 листопада президент Володимир Зеленський під час пресмарафону звинуватив головного редактора “Цензор.нет” Юрія Бутусова в смертях на Донбасі через публікацію відео з дроном Bayraktar. Журналіст звинуватив Зеленського в брехні.

Після пресмарафону Юрій Бутусов заявив, що позиватиметься до суду на Президента України Володимира Зеленського через висловлювання, які вважає неправдивими щодо себе.

28 листопада Державне бюро розслідувань у межах розпочатого кримінального провадження повідомило, що вивчає відео, яке 27 листопада виклав головний редактор “Цензор.нет” Юрій Бутусов своїй фейсбук-сторінці. На відео журналіст стріляє з гаубиці Д-20 калібром 152 мм зі словами: “по окупантах вогонь”.

Юрій Бутусов вважає, що в такий спосіб президент Володимир Зеленський помстився йому через його запитання на пресмарафоні.

ДБР оприлюднило другу заяву, у якій звертає увагу журналістів та лідерів громадської думки, що кримінальне провадження порушено не проти журналіста Юрія Бутусова, а за означеним у його публікації фактом.

Liked the article?
Help us be even more cool!