ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Британія вирішила оштрафувати Facebook на 500 тис. фунтів через витік даних

25.10.2018, 13:11
Фото - techspot.co

Британське Управління уповноваженого з питань інформації (ICO) ухвалило 25 жовтня рішення оштрафувати компанію Facebook на 500 тис. фунтів стерлінгів через порушення закону про захист особистих даних користувачів. Про це йдеться в повідомленні ICO, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Управління оштрафувало Facebook на 500 тис. фунтів стерлінгів через серйозні порушення законодавства про захист особистих даних”, - йдеться в повідомленні ICO.

У ньому зазначено, що розслідування Управління уповноваженого з питань інформації засвідчило, що в період із 2007 по 2014 рік компанія Facebook “несправедливо обробляла особисту інформацію користувачів, дозволяючи розробникам додатків отримувати доступ до їхньої інформації без чіткої згоди (користувачів - ред.)”.

Британський уповноважений із захисту інформації Елізабет Денем, у свою чергу, заявила, що така велика компанія, як Facebook, мала краще забезпечити захист даних своїх користувачів.

“Facebook не змогла забезпечити достатній захист особистих даних своїх користувачів... Компанія такого розміру і такої експертної кваліфікації мала зробити це краще”, - зазначила вона.

Нагадаємо, у березні цього року навколо Facebook розгорівся скандал. Тоді стало відомо, що компанія Cambridge Analytica через свій додаток у соцмережі збирала дані користувачів. Передбачається, що компанія могла отримати дані загалом 87 млн користувачів соцмережі, 2,7 млн з яких були з Євросоюзу.

Ці дані, ймовірно, могли бути використані під час виборчої кампанії в США в 2016 році та референдуму про вихід Великої Британії з Євросоюзу (Brexit).

Liked the article?
Help us be even more cool!