ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Борислав Береза звинуватив керівництво 4 каналу в цензурі та пішов з телеканалу

27.01.2022, 16:32
Фото – фейсбук "Засланці"
Фото – фейсбук "Засланці"

Колишній народний депутат Борислав Береза заявив, що керівництво 4 каналу без попередження зняло з ефіру його програму “Засланці”, яка позиціюється як проєкт журналістських розслідувань.

Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці, повідомляє “Детектор медіа”.

“Анонсований учора ефір моєї авторської програми “Засланці” на 4 каналі про аферу Зеленського із запуском державного авіаперевізника не відбувся. Без попередження і притомного пояснення нове керівництво каналу заблокувало вихід розслідування і мовчки зняло програму з ефіру”, – написав Борислав Береза.

За словами ведучого, за тиждень до цього керівництво каналу вирізало з його програми фрагмент про те, як нардеп від “Слуги народу” Олексій Ковальов купив 4 канал.

“Латентний конфлікт почався ще тиждень тому, коли керівництво каналу вирішило цензурувати мою програму про будівництво медіаімперії Зеленського. В тому варіанті, який вийшов в ефірі 4-го, було вирізано фрагмент про придбання цього телеканалу тим самим “слугою народу” Ковальовим. Ми відмовилися плазувати перед новим власником, і на каналі моєї програми “Засланці” в YouTube вийшла повна версія, без купюр. А ще я попросив, щоб мені офіційно пояснили, чому без згоди зі мною з програми вирізали уривок? У відповідь – тиша”, – додав Береза.

На його думку, прибрати з ефіру каналу критику Володимира Зеленського нібито намагається Офіс президента. У відповідь на це Борислав Береза вирішив піти з 4 каналу.

“Зараз я разом групою журналістів програми припиняю співпрацю з каналом, на якому з’явилася цензура та забороняють показувати незалежні розслідування про владу. Ми шукаємо нове місце для запису та для виходу програми. Так, це не швидкий процес, потрібно знайти нове приміщення, обладнання та декорації, а також домовитися з каналом, який погодиться надати свій ефір для програми та не буде втручатися в редакційну політику”, – додав він.

Власник 4 каналу Олексій Ковальов своєю чергою заявив, що програму Берези зняли з ефіру, тому що юристи, за його словами, знайшли в ній недостовірну інформацію.

“У ЗМІ ширяться новини щодо провокаційної програми Борислава Берези, яка мала вийти в ефірі нашого каналу. Ознайомившись зі змістом, юристи запевнили, що викладені в програмі факти є такими, що не відповідають дійсності та спрямовані на дискредитацію органів державної влади та дестабілізацію ситуації в країні. З цих причин цю програму було знято з ефіру. Наша мета – говорити правду, а не плодити фейки”, – написав нардеп у фейсбуці.

“Детектор медіа” звернувся до Ковальова по коментар, чи застосовується подібна практика перевірки контенту перед виходом в ефір до всіх програм, чи попереджені про це журналісти та чи не вважає власник каналу це цензурою та втручанням в редакційну політику, і очікує на відповідь.

Як повідомляв ІМІ, 11 січня новий власник 4 каналу, народний депутат “Слуги народу” Олексій Ковальов повідомив про припинення співпраці з ведучим Остапом Дроздовим.

“Будь-які провокації, що розколюють або розхитують єдність українського народу, є неприпустимими. Так само як розпалювання ворожнечі, дискримінація чи ксенофобія”, – написав Ковальов.

Остап Дроздов повідомив, що припинення співпраці з 4 каналом після зміни власника було питанням часу: “Нічого дивного в цьому немає, моя опозиційна риторика явно не вписується в пропагандистський формат провладного ЗМІ, я провладним журналістом бути не можу апріорі, тому, звичайно, це було питанням часу”.

Наприкінці грудня 2021 року стало відомо, що народний депутат від “Слуги народу” Олексій Ковальов купив в екснардепа Дмитра Добродомова 4 канал.

Олексій Ковальов повідомив, що його родина вирішила придбати 4 телеканал, щоб “зробити його ще якіснішим, потужнішим та популярнішим”.

Liked the article?
Help us be even more cool!