ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бородянський: Асоціація медійників потрібна, бо журналісти перестали говорити правду

31.01.2020, 13:30
Фото – suspilne.media
Фото – suspilne.media

Створення саморядної організації журналістів (асоціації) надасть змогу самим журналістам слідкувати за діяльністю колег і забезпечувати дотримання етичного кодексу.

Про це сказав міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський в ефірі “Зворотного відліку” 30 січня на Суспільному, повідомляє Суспільне:UA.

“У нас у всіх є претензії до деяких журналістів, які працюють не за стандартами. Головне завдання журналіста – говорити правду. Ми забули про це в нашій країні. У нас журналісти перестали говорити правду. Ми створюємо систему, в якій є можливість відділити журналістів, які говорять правду, від журналістів, які говорять не говорять правду. Причому не державою розділити, а самими журналістами”, – сказав міністр культури.

За його словами, нині такі організації не працюють.

Як повідомляв ІМІ, 20 січня Міністерство культури, молоді та спорту України виклало на своєму сайті порівняльну таблицю проєкту закону “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації” і запросило на 28 січня на обговорення цього законопроєкту.

Законопроєкт передбачає створення організації самоврядування журналістів (асоціації), яка працюватиме над такими питаннями:

  • єдина прескарта самоврядної організації, яка визнається державою як підтвердження професійного статусу журналіста;
  • статус професійного журналіста надається за умови дотримання Кодексу професійної етики; за порушення передбачено призупинення чи припинення статусу професійного журналіста;
  • самоврядна організація розробляє та затверджує Кодекс професійної етики журналістів.

27 січня представники медійної спільноти та громадських організацій рекомендували Міністерству культури, молоді та спорту утриматися від реєстрації законопроєкту “про дезінформацію” в парламенті.

27 січня Комісія з журналістської етики (КЖЕ) оприлюднила заяву з вимогою до уряду та Міністерства культури, молоді та спорту – зняти з розгляду так званий законопроєкт щодо дезінформації та розпочати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

“Репортери без кордонів” вважають законопроєкт про дезінформацію (“Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення національної інформаційної безпеки та права на доступ до достовірної інформації”) таким, що може “становити загрозу для свободи преси”.

Liked the article?
Help us be even more cool!