ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Богдан Кутєпов працюватиме в "Українській правді"

Фото – фейсбук Богдан Кутєпов
Фото – фейсбук Богдан Кутєпов

Журналіст Богдан Кутєпов долучився до команди “Української правди”. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

За його словами, він приєднався до відеокоманди, яка запускає УП.doc.

“У планах – авторські репортажі, короткометражки, всілякі атмосферні ролики, часом документальні фільми, а іноді й ґонзо. Стартую вже в кінці цього тижня з першого епізоду документального серіалу про бойових медиків із 56 бригади ЗСУ”, – написав він.

У коментарі “Детектору медіа” Богдан Кутєпов розповів, що від початку повномасштабного вторгнення Росії співпрацював як незалежний журналіст-фрилансер з багатьма українськими та закордонними медіа, а також із волонтерськими організаціями. Попри переваги фрилансерства журналіст був змушений констатувати, що нестабільний заробіток його перестав влаштовувати.

Він розповів, що на виграний грант останній рік знімав бойових медиків з 56 Маріупольської окремої мотопіхотної бригади ЗСУ. 

“Грантових грошей вистачило на те, щоб відзняти матеріал і придбати комп’ютер для монтажу. Додаткового фінансування мені не вдалося знайти, і я просто написав Севгіль, спитав, чи в УП не шукають відеографа, бо я хотів би повернутися до інституційної роботи в медіа”, – розповів він і додав, що іншим редакціям не писав.

“На зустрічі Севгіль мене запевнила, що “Українська правда” зараз фінансово незалежна від Dragon Capital та має окрему від холдингу бухгалтерію. Мої пропозиції зацікавили УП, вони сказали, що хочуть активно розвивати свій ютуб-канал, тож наші інтереси співпали”, – сказав Кутєпов.

Він розповів, що зареєструвався як фізична особа – підприємець, хоча під час своєї роботи на hromadske категорично відкидав таку можливість.

“Раніше я справді протестував проти того, щоб стати фізичною особою – підприємцем, і це стало одною з причин піти з hromadske. Зараз я усвідомлюю, що це була формальна причина для звільнення, бо на той момент через вигорання я не міг продовжувати працювати в професії”, – сказав Кутєпов і додав, що УП не висувала йому вимогу обов’язково стати ФОПом. “Просто ця форма співпраці наразі дуже поширена на українському медіаринку, та й не лише на ньому. Для мене ця форма співпраці прийнятна, і вона зручна для обох сторін”, – сказав він.

Як повідомляв ІМІ, 5 червня 2021 року Богдан Кутєпов написав у фейсбуку, що посаду ведучого програм, на якій він працював, у штаті hromadske скоротили, а на пропозицію працювати за угодою як фізична особа – підприємець він не згоден. Після чого Кутєпов звільнився з hromadske, де знімав документальні фільми.

Liked the article?
Help us be even more cool!