ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Кутєпов пішов із Громадського

17.06.2021, 17:11
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова
Фото – фейсбук Богдана Кутєпова

Відеограф Богдан Кутєпов звільнився з hromadske. Про це “Детектору медіа” повідомила голова ГО “Громадське телебачення” Юлія Банкова.

“Приніс квіти, черешні, забрав речі й трудову книжку”, – сказала вона.

За словами Юлії, редакція відкрита до співпраці з Богданом, якщо він матиме бажання знімати для hromadske, зокрема продовження документального фільму “Життя і смерть у Гуцулії”.

Як розповів виданню Богдан Кутєпов, він планує вести авторський проєкт, однак подробиці готовий розкрити дещо згодом.

Богдан Кутєпов належав до команди, яка заснувала Громадське телебачення 2013 року. Він був одним з перших стримерів на Євромайдані, вів прямоефірний проєкт “Нічна варта”. Після Революції гідності знімав для hromadske документальні фільми.

5 червня 2021 року Богдан написав у фейсбуку, що посаду ведучого програм, на якій він працював, у штаті hromadske скоротили, а на пропозицію працювати за угодою як фізична особа – підприємець він не згоден.

“Я не хочу бути ФОПом. Я не підприємець, а журналіст, оператор, режисер, композитор, режмонт, стрімер, репортер – хто завгодно, тільки не комерсант. Я не збираюся надавати нікому ніяких послуг. Я хочу найнятися на роботу по спеціальності”, – написав Кутєпов.

Згодом він уточнив, що має намір у будь-якому разі співпрацювати з Громадським, навіть якщо доведеться працювати безкоштовно: “Я і є Громадське. Це робота мрії, це медіа, яке я продовжую творити. Воно мені дало дуже багато і так само я віддав не менше. Я лише не збираюся раптом ставати ФОПом, а от мою посаду скоротили”.

Як уточнила Юлія Банкова, Громадське готове було запропонувати Богданові інший формат співпраці, окрім угоди з ФОПом і роботи в штаті.

Як повідомляв ІМІ, поліцейському, який перешкоджав роботі журналіста Громадського Богдана Кутєпова у квітні 2020 року під Кабінетом Міністрів, оголошено підозру. Справа Кутєпова була серед тих кейсів, які ІМІ передав 25 травня до уваги Генеральної прокуратури.

Liked the article?
Help us be even more cool!