ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Близькі та колеги Шеремета хочуть поспілкуватись із новим головою МВС про розслідування

20.07.2021, 12:20
Фото – Twitter Ольга Комарова
Фото – Twitter Ольга Комарова

Близькі та колеги загиблого журналіста Павла Шеремета хочуть поспілкуватись із новим міністром внутрішніх справ Денисом Монастирським про розслідування справи, повідомляє Радіо Свобода

Як розповіла виданню головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва, вона безуспішно намалася домовитись із новим керівництвом МВС про інтерв’ю. Утім, відомство вирішило не коментувати поки цієї справи, каже вона.

“Особисто мені Антон Геращенко відповів, що наразі коментарі вони вважають недоречними, оскільки справа розглядається в суді. А це означає, це може сприйнятися як тиск на суд. Я сподіваюся, що все-таки ця позиція зміниться, тому що, звичайно, хотілось би поговорити, розповісти новому міністру про стан справ, наші почуття”, – сказала Мусаєва.

Вона додала, що мати загиблого журналіста Людмила Шеремет хотіла б зустрітись із теперішніми очільниками держави й МВС, як це відбулося за попереднього президента та міністра.

Як повідомляв ІМІ, 16 липня кандидат на посаду міністра внутрішніх справ Денис Монастирський пообіцяв зробити висновки щодо якості роботи правоохоронних органів у справі Павла Шеремета після рішення суду.

“По резонансних провадженнях, зокрема в справі Шеремета… зараз справа знаходиться в суді. Давайте дочекаємося цих результатів, і після цього будуть зроблені висновки щодо роботи і якості правоохоронної системи”, – сказав він.

20 липня 2021 року в центрі Києва вшанували пам'ять журналіста Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року від вибухівки, підкладеної під автомобіль.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков повідомив, що Національна поліція затримала та оголосила обґрунтовану підозру фігурантам справи щодо вбивства Павла Шеремета. Нині серед підозрюваних – сержант Сил спеціальних операцій Андрій Антоненко (Riffmaster), військовий медик Яна Дугарь та волонтерка Юлія Кузьменко. Вони заявляють про непричетність до вбивства. Кузьменко зараз перебуває під цілодобовим домашнім арештом, Дугарь – під заставою в розмірі 168 тис. 160 грн.

30 квітня Шевченківський райсуд Києва змінив запобіжний захід для обвинувачуваного в справі щодо вбивства журналіста Павла Шеремета Андрія Антоненка з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

Liked the article?
Help us be even more cool!