ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Блогера, який називав військових злочинцями, взяли під варту

Фото - lviv.media
Фото - lviv.media

Львівський апеляційний суд змінив запобіжний захід блогеру з Дрогобича Мар'яну Чаві з цілодобового домашнього арешту на тримання під вартою до 25 вересня. 

Таке рішення суд ухвалив 8 серпня, повідомляється на сайті суду.

Таким чином суд задовольнив скаргу Львівської обласної прокуратури на ухвалу Галицького районного суду Львова від 25 липня.

Також суд визначив розмір застави – 214 720 грн. 

“Застосувати щодо підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 днів до 25 вересня 2023 року, з визначенням розміру застави – 214 720 грн”, - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня Галицький суд Львова помістив під цілодобовий домашній арешт блогера з Дрогобича, якого підозрюють у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України. Прокуратура заявила, що не погоджується з таким запобіжним заходом та подаватиме апеляцію з вимогою узяти підозрюваного під варту.

25 липня СБУ повідомила про затримання на Львівщині блогера за підозрою в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, виготовленні та поширенні матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 436-2 КК України). За даними слідства, Чава на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників. Зокрема, в одному з прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями.

Відомим Мар'ян Чава став після інциденту в червні в Дрогобичі. Він на вулиці підійшов до представників Територіального центру комплектування (ТЦК), коли ті роздавали повістки. Чава назвав злочинцями військових, які отримали поранення на фронті й почали працювати в ТЦК. Чоловік заявляв, що саме завдяки його податкам захисники отримують зарплату, проганяв і погрожував викликати слідчо-оперативну групу. Конфлікт із військовими він знімав на відео, яке згодом опублікував в інтернеті.

Liked the article?
Help us be even more cool!