ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Суд відправив під цілодобовий домашній арешт блогера, що називав злочинцями військових

Фото – lviv.media
Фото – lviv.media

Блогера з Дрогобича, якого підозрюють у перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та виправдовуванні збройної агресії РФ проти України, суд помістив під цілодобовий домашній арешт.

Таке рішення 25 липня ухвалив Галицький суд Львова, повідомила Суспільному речниця Львівської обласної прокуратури Адріана Дмитренко.

За її словами, прокуратура не погоджується з таким запобіжним заходом і зараз готує апеляцію: правоохоронці вимагають узяти підозрюваного під варту.

Суспільне зазначає, що прокуратура ім'я підозрюваного не називає, але з власних джерел у правоохоронних органах медіа дізналося, що йдеться про Мар'яна Чаву. Медіа телефонувало чоловіку, щоб отримати його коментар, але телефон у нього вимкнено.

Як повідомляв ІМІ, 25 липня правоохоронці повідомили про затримання на Львівщині блогера за підозрою в перешкоджанні законній діяльності Збройних сил України, виготовленні та поширенні матеріалів, у яких виправдовується збройна агресія РФ проти України (ч. 1 ст. 114, ч. 2 ст. 436-2 КК України).

За даними слідства, блогер на своїх сторінках у соцмережах публічно дискредитував українських захисників. Зокрема, в одному з прямих ефірів підозрюваний називав представників ЗСУ злочинцями.

“Фігурант неодноразово перешкоджав законному врученню повісток представниками ТЦК, проганяючи їх та називаючи “шакалами”. При цьому стверджував, що військові, які отримали поранення на фронті й почали працювати у вищевказаній установі, є злочинцями. Закликав перешкоджати їх діяльності. В той же час цей конфлікт він знімав на відео, яке згодом опублікував в соціальній мережі”, – повідомила прокуратура.

Liked the article?
Help us be even more cool!