ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

BBC: Telegram не бере участі в міжнародних програмах із протидії насильству над дітьми

Платформа Telegram неодноразово відмовлялася приєднуватися до міжнародних програм США та Великої Британії з виявлення та видалення матеріалів з насильством над дітьми в інтернеті. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на BBC.

Як з'ясували журналісти, Telegram не співпрацює з американським Національним центром допомоги зниклим та експлуатованим дітям (NCMEC) та його британським аналогом Internet Watch Foundation (IWF), які шукають та видаляють небезпечні для дітей матеріали.

Представник IWF зазначив в інтерв'ю BBC, що попри спроби встановити співпрацю з Telegram протягом останнього року месенджер не є членом IWF і не користується послугами цієї організації для блокування та запобігання обміну зображеннями сексуального насильства над дітьми.

Оскільки Telegram не бере активної участі в діяльності IWF або NCMEC, месенджер не має можливості знаходити, видаляти або блокувати підтверджені випадки сексуального насильства, що підпадають під класифікацію NCMEC чи IWF.

Також, зазначає видання, Telegram не публікує звітності про прозорість, як це роблять інші соціальні мережі, такі як Meta, Snapchat чи TikTok, які кожні пів року оприлюднюють список усього контенту, видаленого на запити поліції.

У Telegram не має розділу зі звітами про прозорість, замість цього є лише канал у застосунку без історії бібліотеки звітів.

Затримання Павла Дурова у Франції

Як повідомляв ІМІ, французькі судові органи продовжили 25 серпня термін утримання під вартою засновника Telegram Павла Дурова після його арешту в паризькому аеропорту. Ордер на арешт Дурова видала служба запобігання насильству щодо неповнолітніх (OFMIN) у межах попереднього розслідування ймовірних злочинів, включно із шахрайством, торгівлею наркотиками, кіберзалякуванням, організованою злочинністю і сприянням тероризму. Дурова звинувачують у невжитті заходів щодо припинення злочинного використання його платформи.

Голова Комітету Верховної Ради з питань свободи слова, народний депутат партії “Голос” Ярослав Юрчишин зазначив, що наразі Україна спостерігатиме за розвитком подій навколо арешту Павла Дурова й регуляції платформи Telegram в Україні. Він також висловив сподівання, що українські спецслужби вже ведуть переговори з французькою владою, щоб хоча б частково отримати доступ до результатів слідства щодо Дурова.

27 серпня 2024 року президент Південної Кореї Юн Сок Йоль оголосив про посилення заходів проти Telegram у відповідь на скандал, пов’язаний з поширенням порнографічних дипфейків у чатах месенджера. 

Liked the article?
Help us be even more cool!