ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Батько Софії Сапеги попросив Лукашенка її помилувати

17.06.2021, 11:00
Фото – Новая газета
Фото – Новая газета

Батько затриманої В Мінську громадянки Росії Софії Сапеги – дівчини опозиційного журналіста Романа Протасевича – попросив Олександра Лукашенка її помилувати.

Про це Андрій Сапега заявив у відеозверненні, повідомляє Громадське радіо.

“Напередодні візиту Олександра Лукашенка до Приморського краю я б хотів звернутися особисто до нього як батько до батька. Олександре Григоровичу, я прошу вас про милосердя, досить жорстокості, останнім часом світ нею переповнений. Будь-яка розсудлива людина розуміє, що Софія опинилася не в тому місці та не з тією людиною”, – заявив батько дівчини, яка зараз перебуває в СІЗО КДБ Білорусі.

Перед цим у Білорусі припускали, що Сапегу судитимуть у ній, а після суду можуть помилувати або відправити відбувати покарання в Росії.

Як повідомляв ІМІ, Софію Сапегу затримали 23 травня після екстреної посадки в Мінську літака Ryanair, разом з колишнім головним редактором опозиційного телеграм-каналу Nexta Романом Протасевичем. 

25 травня на одному з підконтрольних білоруській владі телеграм-каналів з'явилося відео із “зізнанням” Софії Сапеги. На відео вона каже, ніби є редактором телеграм-каналу “Чорна книга Білорусі”, який публікує особисті дані співробітників внутрішніх справ.

26 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала політув’язненою росіянку Соф’ю Сапегу, затриману в Мінську разом з журналістом Романом Протасевичем. 

28 травня суд Партизанського району Мінська (Білорусь) відхилив скаргу захисту Софії Сапеги на її затримання. Вона була заарештована на два місяці.

31 травня Мінський міський суд відмовив захисту громадянки Росії Софії Сапеги в задоволенні скарги на її затримання.

Liked the article?
Help us be even more cool!