ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Батько Протасевича про відео: У нього зламаний ніс і на обличчі багато пудри

25.05.2021, 11:36
Фото – Reuters
Фото – Reuters

Батько затриманого журналіста Романа Протасевича впевнений, що сина змусили визнати “провину” на відео, розміщеному 24 травня в мережі, та вважає, що Романа били. Про це Дмитро Протасевич сказав в інтерв'ю Reuters, повідомляє “Ліга”.

“Найімовірніше, у нього зламаний ніс, тому що його форма змінилась і на ньому багато пудри. Весь лівий бік обличчя напудрений”, – сказав Протасевич-старший із Вроцлава, де зараз проживає з дружиною.

За словами батька, Романа змусили виголосити те, що він сказав на відео: “Це не його слова, не його інтонація. Він дуже замкнутий [на відео]. Видно, як нервує”.

“І це не його пачка сигарет на столі: він такі не курить. Отже, думаю, його змусили [вимовити це]. <...> І мій син не може зізнатись у створенні масових заворушень, тому що він просто не робив нічого такого. Ймовірно, він пішов на угоду зі слідством”, – сказав Дмитро Протасевич.

Як повідомляв ІМІ, Романа Протасевича затримали 23 травня. Він був пасажиром літака рейсу Афіни – Вільнюс, який сів у Мінську через повідомлення про бомбу на борту. Після огляду білоруські поліцейські його заарештували. Ryanair отримав вказівки від білоруських авіадиспетчерів посадити літак у Мінську. За дорученням Лукашенка для ескорту літака в небо підняли військовий винищувач МіГ-29.

Разом із Протасевичем силовики затримали його дівчину Софію Сапегу.

24 травня низка білоруських правозахисних організацій визнала затриманого 23 травня в аеропорту Мінська журналіста Романа Протасевича політв'язнем.

ЄС та США засудили затримання Романа Протасевича.

Увечері 24 травня один з провладних білоруських телеграм-каналів опублікував відео з Романом Протасевичем. На відео Протасевич каже, що в нього немає проблем зі здоров'ям, з ним поводяться коректно. Зараз він дає свідчення і співпрацює зі слідством.

Liked the article?
Help us be even more cool!