ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія вимагатиме від пошукових систем видаляти матеріали про жорстоке поводження з дітьми, створені ШІ

Уряд Австралії змусить такі пошукові системи, такі як Google і Bing, вжити заходів для запобігання поширенню матеріалів про сексуальне насильство над дітьми, створених штучним інтелектом. Про це пише "Економічна правда" з посиланням на Reuters.

Новий кодекс, розроблений на вимогу уряду, вимагатиме від пошукових систем гарантувати, що вміст матеріалів про сексуальне насильство над дітьми не видаватиметься в результатах пошуку.

Крім того, вимагатиметься, щоб функції ШІ, вбудовані в пошукові системи, не могли створювати синтетичні версії того самого матеріалу, наприклад матеріали, також відомі як deepfakes.

Кодекс представляє приклад того, як нормативно-правовий ландшафт навколо інтернет-платформ змінюється через вибух продуктів, які автоматично генерують реалістичний вміст.

Комісар з електронної безпеки Джулі Інман Грант сказала, що попередній код, розроблений Google, що належить Alphabet і Bing, а також Microsoft, не охоплює контенту, створеного ШІ.

"Коли найбільші гравці галузі оголосили, що інтегрують генеративний штучний інтелект у свої пошукові функції, у нас був проєкт коду, який явно більше не відповідав цілям. Ми попросили індустрію спробувати ще раз", – додала Грант.

На початку цього року регулятор зареєстрував коди безпеки для кількох інших інтернет-сервісів, таких як соціальні мережі, програми для смартфонів і постачальники обладнання. Ці кодекси набудуть чинності наприкінці 2023 року.

Регулятор усе ще працює над розробленням кодів безпеки щодо інтернет-сховищ і служб приватних повідомлень, які стикаються з опором захисників конфіденційності в усьому світі.

Як повідомляв ІМІ, Федеральний уряд Австралії не змушуватиме порносайти запроваджувати систему підтвердження віку через сумніви щодо приватності й побоювання, що ця технологія ще не досить розвинена.

Liked the article?
Help us be even more cool!