ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія не змушуватиме порносайти запроваджувати систему підтвердження віку

Федеральний уряд Австралії не змушуватиме порносайти запроваджувати систему підтвердження віку через сумніви щодо приватності й побоювання, що ця технологія ще не досить розвинена.

Про це повідомляє The Guardian.

Міністерка комунікацій Мішель Ровланд оприлюднила  стратегічний план з підтвердження віку для перегляду порнографічних матеріалів в інтернеті, підготовлений омбудсменкою з електронної безпеки. Розгляд документа в уряді тривав з березня 2023 року.

Федеральна влада вирішила не змушувати вебсайти запроваджувати системи підтвердження віку, натомість доручивши омбудсменці Джулі Інман Ґрант об’єднати зусилля з представниками індустрії й розробити новий кодекс, який навчить батьків налаштовувати запобіжні фільтри й обмежити доступ дітей до подібного контенту чи ресурсів.

"За планом очевидно, що кожен тип технологій доведення чи підтвердження віку має свої проблеми в плані приватності, безпеки, ефективності чи реалізації", – йдеться в коментарі уряду до документа.

Така технологія має працювати ефективно й без можливості її обійти, застосовуватися й до контенту, що зберігається на ресурсах поза межами Австралії, та не становити небезпеки для приватних даних дорослих осіб, які добровільно переглядають законну порнографію, зазначає уряд.

План, запропонований омбудсменкою, спирається на дослідження, проведене її офісом, де 75% респондентів віком 16–18 років зазначили, що бачили порнографію в інтернеті; майже третина стикалася з подібним контентом у віці до 13 років і майже половина – у віці 13–15 років.

У плані також зазначено, що в державній програмі статевої освіти існують прогалини, зокрема коли йдеться про ЛГБТК+-людей, і в багатьох випадках ці прогалини заповнює порнографія.

"Згідно з нашим дослідженням, від [респондентів, які ідентифікують себе як лесбійки, геї чи бісексуали] було більше відповідей про позитивний вплив онлайн-порнографії на молодь, яка намагається більше дізнатися про секс і сексуальність, ніж від гетеросексуальних респондентів. Деякі учасники припускають, що причиною цьому може бути нестача інших видів репрезентації чи джерел інформації для ЛГБТК+-молоді, зокрема нестача інклюзивної статевої освіти в школах".

Найпопулярнішим порносайтом серед австралійців виявився Pornhub, але у звіті офісу омбудсменки також зазначено, що, за даними австралійських організацій в індустрії, місцеві творці контенту зазвичай жінки або ЛГБТК+-люди, які діють як незалежні підприємці.

За словами Ровланд, запропонований план підкреслює цінність галузевих кодексів і необхідність розробити стандарти, які убезпечать дітей.

"Уряд підтримує цей підхід і співпрацюватиме з регулятором, щоб забезпечити повну й успішну реалізацію Акта про безпеку в мережі", – каже вона.

Liked the article?
Help us be even more cool!