ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралія відмовиться від реклами у Facebook

22.02.2021, 12:35
Фото – Reuters / BBC
Фото – Reuters / BBC

Влада Австралії відмовиться від використання соціальної мережі Facebook для рекламних кампаній і соціальних проєктів через обмеження, запроваджені компанією для австралійських користувачів.

Про це заявив міністр торгівлі, туризму та інвестицій Саймон Бермінгем, повідомляє Укрінформ із посиланням на ABC.

“Ми відмовимося від рекламних кампаній у фейсбуці, оскільки вони необґрунтовано блокують сайти, прагнучи показати свою владу або вплинути на нашу демократію. Ми не терпітимемо цього і продовжимо дотримуватися свого законодавства”, – наголосив міністр.

Як повідомляв ІМІ, Facebook заблокував для жителів Австралії можливість переглядати та поширювати новинний контент через суперечливий австралійський закон про медіа.

Цей крок соцмережі пов’язаний з тим, що австралійський уряд наразі розглядає ухвалення нового закону, що зобов’яже Facebook платити ЗМІ за використання їхніх новин. У відповідь на це в компанії заявили, що в разі ухвалення закону приватні особи та ЗМІ в Австралії не зможуть публікувати та читати місцеві й міжнародні новини.

5 лютого компанія Google запустила на території Австралії свій новинний сервіс News Showcase після погрози відімкнути пошуковик за відмову одного з найбільших новинних австралійських агентств співпрацювати з цим технологічним гігантом.

У січні компанія Google заявила, що заблокує свою пошукову систему в Австралії, якщо влада країни ухвалить закон про виплати за контент.

Liked the article?
Help us be even more cool!