ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Австралійська сенаторка закликала голову телекомпанії АВС запровадити суворіші правила ведення соцмереж для журналістів каналу

18.10.2022, 17:14
Фото - fiverr.com
Фото - fiverr.com

Сенаторка австралійського штату Вікторія, Сара Гендерсон звернулася до голови телекомпанії АВС Іті Баттроуз і закликала її запровадити суворіші правила ведення соцмереж для своїх журналістів.

Це сталося після того, як один із журналістів був змушений вибачитися за свій твіт, що призвів до "хибних і дискредитаційних", за його словами, звинувачень, пише SkyNews.

Це вже не перший випадок, коли журналістам АВС довелося вибачитися або постати перед судом за свої спірні або необґрунтовані заяви, виголошені на різних платформах.

Пані Гендерсон зазначила, що нестача ефективної політики щодо соцмереж призводить до того, що журналісти своїми діями шкодять репутації АВС.

"Ця політика слабка, неефективна, і нагляд за її дотриманням є незадовільним", - повідомила вона ведучому програми Sky News Australia Крісу Кенні.

"Наразі я пишу листа голові компанії Іті Баттроуз із проханням негайно передивитися цю політику, оскільки вона не лише шкодить репутації АВС, а й загрожує їм значними збитками, адже штраф за дискредитацію буде, як ми знаємо, оплачуватися з грошей платників податків".

Коментарі пані Гендерсон вийшли в ефір після того, як журналіст АВС Рассел Джексон (який першим опублікував репортаж про звинувачення на адресу футбольного клубу "Готорн" стосовно расистського ставлення до співробітників) мусив вибачитися за свій твіт про президентку клубу "Північний Мельбурн" Соню Гуд.

Після завершення періоду торгів у Австралійській футбольній лізі (АФЛ) пані Гуд опублікувала заяву, у якій зазначила, що "дуже радіє" новим гравцям "незважаючи на шум" останніх кількох тижнів.

Джексон хибно зрозумів згадку про "шум" і вирішив, що вона стосувалася звинувачень про расистську поведінку в "Готорні", оскільки колишнього тренера клубу Алістера Кларксона нещодавно призначили тренером "Північного Мельбурна".

Кларксон заперечив усі звинувачення проти нього.

"Травма колишніх гравців "Готорну", котрі є представниками корінних народів Америки, є "шумом" для президентки "Північного Мельбурна" Соні Гуд, яка жаліє лише себе", - йшлося у твіті Джексона, тепер видаленому.

Журналіст АВС вибачився за цей твіт і визнав, що той "призвів до хибних і дискредитаційних звинувачень на адресу президентки".

Пані Гендерсон повідомила, що в минулому вже "неодноразово висловлювала серйозне занепокоєння" незадовільною політикою АВС щодо ведення соцмереж.

Сенаторка штату Вікторія зазначила, що відповідальність за спірні дописи журналістів у соцмережах лежить на керівництві АВС, і заявила, що інциденту з Джексоном можна було запобігти, якби компанія мала кращу політику.

"Крайнім у цій історії є виконавчий директор АВС Девід Андерсон, який відмовляється запроваджувати прийнятну політику щодо соцмереж", - заявила сенаторка.

Минулого року журналістка АВС Луїз Мілліґан зазнала критики за свій твіт, у якому звинувачувала колишнього депутата-ліберала Ендрю Лемінга в тому, що той нібито зробив "непристойну" фотографію жінки, коли та нахилилася.

Пан Лемінг подав позов на суспільного мовника, і АВС були змушені сплатити понад 200 тисяч доларів, аби компенсувати завдані збитки та покрити витрати на судовий процес, спричинений твітом пані Мілліґан.

Виконавчий директор АВС пан Андерсон зробив суворе попередження персоналу компанії, нагадавши їм про зобов’язання, які мають виконувати працівники суспільного мовника, роблячи дописи на своїх особистих сторінках у соцмережах.

"Передусім нас хвилюють випадки, коли особиста діяльність у соцмережах шкодить незалежності й авторитету АВС, та коли через необдуманий допис чи серію дописів або "лайків" когось в АВС перестають сприймати як неупередженого, адже підтримувати неупередженість в очах публіки для нас критично важливо", - зазначив пан Андерсон в електронному листі, написаному минулого року.

"Отже, аби захистити вас самих і АВС, я зроблю вам просту пораду: коли ви у своїх особистих соцмережах публікуєте, поширюєте або ставите лайк чомусь пов’язаному з вашою роботою чи публічною полемікою - спитайте себе, чи ви б сказали, написали або поширили це на платформі АВС" ,додав він.

У поточних правилах мовника щодо ведення соцмереж зазначено, що якщо працівник порушує стандарти АВС, компанія може наказати йому видалити відповідний контент.

Правила АВС покликані передусім упевнитися, що дописи в соцмережах не несуть шкоди репутації мовника, і порушення цих правил може призвести до дисциплінарного покарання, зокрема до скасування робочої угоди.

Liked the article?
Help us be even more cool!